Godt arbejde!

7. november 2019, 13.31

FORURENING Egentlig kunne jeg som indbygger i Ikast-Brande Kommune være fløjtende ligeglad med, hvordan man håndterer miljøsager i Herning, men det har alligevel været interessant at følge sagen om deponering af miljøaffald i Rind Plantage.

Generelt bliver medierne ofte beskyldt for at skrive for kritisk og negativt, men i denne sag har den kritiske journalistiske tilgang været fuldt berettiget.

Det har indtil i tirsdags været pinagtigt at følge den politiske behandling af sagen, og endnu mere pinagtigt har det været at overvære plantageformandens selvvalgte flyverskjul i form af konsekvent manglende vilje til at udtale sig i sagen.

Nu har et enigt økonomi- og erhvervsudvalg - heldigvis - besluttet af sende sagen tilbage til fornyet behandling i teknik- og miljøudvalget.

Av, for en begmand til udvalgsformand Joan Hansen og Herning Kommunes tekniske forvaltning, men et stort skulderklap til økonomi- og erhvervsudvalget med borgmester Lars Krarup i spidsen for at turde tage den eneste ordentlige beslutning.

Et endnu større skulderklap bør imidlertid tilfalde Herning Folkeblad og i særdeleshed journalist Bo Lundgaard, der over flere måneder har bidt sig fast i sagen som en anden terrier - miljøet skylder ham en stor tak.

Og mon ikke også lodsejerne i Rind Plantage snart skal se sig om efter en ny bestyrelse eller som minimum en ny formand?