Der mangler flere lektiecafé-lærere i dag

Udgivet:30. maj 2023, 08.40

Læsetid:1 minut

Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa. Foto: PR-foto

Af Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa. byrådsmedlem i Herning Kommune for Socialdemokratiet formand for den multikulturelle samarbejdsgruppe

4 måneder siden

UDDANNELSE Jeg kender til lektiecafé-situationen for 38 år siden, da jeg selv var flygtning i Danmark. Men på det tidspunkt var der mange lektiecafé-lærere, så min kone og jeg lærte hurtigt dansk, fik statsborgerskab og en god uddannelse. Samtidig fik vores børn også en god uddannelse. Nu kan vi hjælpe vores børnebørn på et bedre niveau.

Lektiecafé er meget vigtig for alle børn og unge. I den nuværende situation, hvor mange flygtninge kommer fra Ukraine og andre lande, som hurtigt skal lære dansk, er det nødvendigt for både børn og flygtninge at have adgang til lektiecafé, da deres forældre måske ikke kan hjælpe dem. Det er meget vigtigt at udvikle lektiecaféer og få flere frivillige lærere til at starte lektiecaféer i boligområder og andre velfærdssteder, så alle børn kan deltage. Jeg kan huske, at for 30 år siden samlede børn fra forskellige steder sig for at spille fodbold, og de blev hentet af fodboldklubben.

På samme måde skal lektiecaféen arrangerer dette og bør bede om hjælp. Hvis børnene ikke er klar hurtigt med at tale og skrive, kan der opstå mange problemer i fremtiden.

Boligforeninger og andre velfærdsorganisationer er begyndt at oprette lektiecaféer, men de mangler stadigvæk lærere. Pensionister og andre uddannede kan hjælpe dem. Det er en stor hjælp for samfundet, fordi fremtidens borgere skal blive uddannede mennesker.

Jeg har kontaktet mange velfærdsorganisationer, som ikke har nogen lektiecafé-lærere. Hvis nogen er klar til at hjælpe eleverne, vil de hjælpe samfundet. Vores multikulturelle samarbejdsgruppe er også klar til at samarbejde om denne lektiecafé-funktion.

Jeg håber, at flere elever vil deltage i lektiecaféen og blive dygtigere i fremtiden.