Ege Carpets modtager bæredygtighedspris

Herning-virksomheden modtog pris for at være innovative med bæredygtighed

16. september 2021, 14.04

Fra venstre ses: Rune Stephansen, direktør i Ege Carpets, Le Gammeltoft, formand for Dansk Erhvervs Iværksætter-panel og Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for Coloplast og Lundbeck. Foto: PR-foto

PRISUDDELING Herning-virksomheden Ege Carpets snuppede en af tre priser, som blev uddelt i Børssalen i København onsdag. Dansk Erhverv og EY Danmark står bag den nye prisuddeling Sustainability Awards, og Ege Carpets modtog prisen Sustainability Innovation Award.

I finalen var tæppeproducenten oppe imod Siemens Gamesa Renewable Energy og Rockwool. Dommerne konkluderede, at selv om Ege Carpets ikke er lige så store som deres medfinalister, er de et soleklart eksempel på, hvordan innovation, ansvarlighed og bundlinje kan gå hånd i hånd og gøre en forskel.

- Ege Carpets ser på hele paletten af bæredygtighed. Alt fra materiale anvendelse, genbrug, social innovation, beskæftigelse fra kanten af arbejdsmarkedet, biodiversitet og fuld cirkularitet har deres opmærksomhed. De tænker simpelthen alting forfra. Det imponerer mig, især når man ikke er større. Juryens anerkendelse er i allerhøjeste grad velfortjent, sagde Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Bliver ved med at gå forrest

Rune Stephansen, administrerende direktør for Ege Carpets, takkede for prisen:

- Det er en meget stor glæde at modtage prisen. Det er en fantastisk hæder og et bevis på det arbejde, som vi har gennemført i mange år. Det vil vi løfte ud til vores kunder, bruge internt som et skulderklap og som ekstra blod på tanden til at fortsætte med at finde nye innovative løsninger. For mig som ny direktør er det kun med til at bekræfte, hvor fantastisk en virksomhed, jeg nu står i spidsen for. Min fornemmeste opgave bliver at sikre, at Ege Carpets bliver ved med at gå forrest og levere bæredygtige tæpper til hele verden, sagde han.

Ved prisuddelingen vandt DSV strategiprisen i Sustainability Awards, mens Rockwool vandt særprisen »Long Term Value Creation«.

Indlæser debat...