Ny storsejr: FCM-talenter bomber sig sikkert videre i UEFA Youth League

Tirsdag eftermiddag bankede FC Midtjyllands U19-hold Trabzonspor med hele 5-0

23. november 2021, 15.52

Oliver Sørensen (t.v.) var én af tre spillere fra Superligatruppen, der hjalp FCM's U19-hold mod de lyseblå fra Trabzonspor. Midtbanespilleren scorede efter 10 minutter og trak den sidste spænding ud af kampen. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD FC Midtjylland vil stadig være at finde i UEFA Youth League, når playoff-runden i turneringen spilles til februar. U19-talenterne vandt tirsdag eftermiddag 5-0 i returopgøret mod tyrkiske Trabzonspor. Efter en sejr på 5-2 i den første kamp er »ulvene« videre med sammenlagt 10-2.

FCM havde igen fået hjælp i startopstillingen af Oliver Sørensen, Aral Simsir og Mads Kristian Hansen, der normalt er en del af holdets Superligatrup, og de skulle alle få en hovedrolle i kampen.

Oliver Sørensen scorede et flot langskudsmål allerede efter 10 minutter til 1-0, og dermed forsvandt den sidste spænding, der måtte have været. De tyrkiske gæster havde brug for en chokstart, hvis de skulle skabe problemer for FCM, men det fik de altså langt fra.

Herfra dominerede FCM, men målet til 2-0 kom først i det 39. minut. Mads Kristian Hansen omsatte sikkert et straffespark begået mod anfører Oscar Fraulo. Det blev 3-0 umiddelbart inden pausen, da Mads Kristian Hansen udnyttede en flot stikning i dybden fra Andreas Nibe Hansen.

Mål direkte på frispark

Kort efter pausen scorede Aral Simsir direkte på et frispark, hvor bolden gik i mål via underkanten af overliggeren.

Herfra var der længe stilstand i kampen. Begge hold foretog en del udskiftninger, og det var med til at tage rytmen ud af kampen.

Én af FC Midtjyllands indskiftere, Heini Sørensen, gjorde det til 5-0 et kvarter før tid, da han blev spillet helt fri ved bageste stolpe.

Der var chancer til mere, men blandt andre Oscar Fraulo missede et par forsøg.

Med sejren er FCM klar til playoff-runden i Youth League. FCM er ét af otte hold, der går videre fra »domestic champions path«. De hold skal nu møde ét af de otte hold, der bliver nummer to i det gruppespil, der holdmæssigt er en tro kopi af de »voksnes« Champions League.

Der trækkes lod til næste runde 14. december. Playoff-runden afgøres over ét opgør, der skal spilles 8. eller 9. februar.

Indlæser debat