Sogneaftener kommer rundt i menneskets univers

Forfattere, præster og folk fra musikkens verden er blandt foredragsholderne i Lind Sognehus gennem vinteren

2. oktober 2019, 13.03

Torsdag kan man opleve kulturjournalist og forfatter Erik Lindsø i Lind Sognehus, når rækken af sogneaftener fortsætter. FOTO: PR-FOTO

LIND Som sædvanlig er der vinteren igennem sogneaftener i Lind Sognehus med foredrag om mennesker og deres liv.

Oktobers arrangement finder sted i morgen, torsdag, hvor forfatter og kulturjournalist Erik Lindsø gæster sognehuset.

Han er en efterspurgt foredragsholder, og han vil fortæller om emnet »Livsglædens nødvendighed - om kunsten at være en glædesspreder«.

Han har samlet på historier om glædesspredere og skrevet en hel bog om dem.

- Det var derfor, jeg begyndte at gå med hat, så jeg kan tage den af, når jeg møder dem, lyder det fra Erik Lindsø i en omtale af arrangementet.

I november er fængselspræsten i Enner Mark Fængsel ved Horsens, Jesper Birkler, gæst. Temaet vil være »Mennesker, jeg har mødt, som ændrede mit liv«.

Han skal fortælle om de ofte tilfældige møder, som er med til at ændre ens liv. De møder har fængselspræsten haft siden ungdommens dage.

Musikpædagog, komponist, organist og korinstruktør Erik Sommer er på programmet i februar under temaet: »Den, som mærker, at græsset gror«.

Der bliver både sang og fortælling med udgangspunkt i Højskolesangbogen, som er en samling af værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for mennesker.

Ronald Risvig, der er præst i grundtvigsk valgmenighed, har både glimt i øjet og noget på hjerte, og det vil publikum opleve til sogneaftenen i marts 2020.

Han skal fortælle ud fra emnet: »Humor og evangelium - i Matador og vores liv«, og det skulle gerne resultere i, at publikum oplever humorens forløsende kraft, der i sit væsen er beslægtet med evangeliet.

I april næste år løber den sidste sogneaften af stabelen. Det bliver forstander på Løgumkloster Refugium.

Helle Skaarup, som runder foredragsrækken af med foredraget: »Altid allerede elsket - set fra sidelinjen«.

Titlen læner sig om af hendes fortælling om sit liv med musiker og forfatter Peter Bastian og hans møde med kristendommen.

Peter Bastian døde, kort efter at han havde udgivet sin selvbiografiske bog »Altid allerede elsket«.