Leon Madsen taber terræn i toppen på dårlig dansk aften

Speedwaykøreren Leon Madsen måtte se til fra sidelinjen, da han missede semifinalen ved grandprixet i Vojens.

Udgivet:07. september 2019, 21.45

Læsetid:2 minutter

Leon Madsen missede semifinalen ved grandprixet i Vojens, hvor han endte som nummer ti.

/ Ritzau /

3 år siden

VOJENS Det var en dårlig dansk speedwayaften i Vojens, da hverken Leon Madsen, Niels-Kristian Iversen eller Mikkel Michelsen kom med i semifinalen.

Værst var det for Leon Madsen, der sluttede som nummer ti og gled fra den delte førsteplads ned på en tredjeplads med 92 point i den samlede VM-stilling.

Madsens nærmeste konkurrenter til VM-titlen havde alle en god aften på banen i Vojens, hvor den direkte konkurrent Bartosz Zmarzlik udbyggede sin samlede føring ved at vinde grandprixet, og han er nu oppe på 103 point med kun to grandprixer tilbage.

Russeren Emil Sayfutdinov kravlede også forbi Madsen, og han har nu 94 point, mens svenskeren Fredrik Lindgren ånder danskeren i nakken i den samlede kamp om VM-titlen med 87 point.

De tre ovennævnte sikrede sig alle en finaleplads ved det netop overståede grandprix i Vojens, hvor der ikke er kørt Speedway-løb siden 2014.

Leon Madsen fik generelt en dårlig start på grandprixet, da han i sit første heat fik en advarsel for tyvstart og endte som nummer tre, mens cyklen i andet heat skred ud, hvilket sendte ham på en sidsteplads.

Det virkede, som om banen drillede danskeren, og med kniven for struben lykkedes det ham at vinde sit fjerde heat.

Han var også presset til en sejr i det sidste og afgørende heat, men igen skred cyklen, og Madsen måtte se til fra sidelinjen, da han kun vandt et enkelt heat ud af fem.

Niels-Kristian Iversen endte på niendepladsen og missede akkurat semifinalen. Han er nu samlet nummer ti i VM-stillingen.

Den sidste dansker Mikkel Michelsen, som kørte på et wildcard, endte som nummer 11 i Vojens, hvor han vandt et enkelt af sine heats.

Det næstsidste løb i VM-serien finder sted i Cardiff 21. september, mens det hele rundes af i polske Torun 5. oktober.

/ritzau/