Taber fem millioner kroner om måneden: Bravo Tours-samarbejdspartner er gået konkurs

Great Dane Airlines har fløjet charterflyvning og ruteflyvning til flere byer i Europa

12. oktober 2021, 08.16

Det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines er kommet i økonomisk modvind, og har mandag erklæret sig konkurs Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

KONKURS Det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines er gået konkurs. Det skriver det regionale medie Nordjyske.

Ifølge ejer Eigild B. Christensen er årsagen, at coronavirus har begrænset, hvor man kan flyve hen.

Lige nu er det kun tilladt for Great Dane Airlines at flyve inden for EU.

- Der er simpelthen ikke nok at flyve med lige nu, så vi taber fem millioner kroner om måneden. Det synes jeg ikke, var sjovt, siger han til avisen.

Generelt har luftfartsbranchen været hårdt ramt af restriktioner under corona, og verden rundt har fly holdt parkeret på jorden.

Lufthavne over hele verden har været lagt øde hen, og det har sendt branchen ud i stiv modvind.

Great Dane Airlines er et af de flyselskaber som Bravo Tours benytter. I et opslag på Facebook skriver Herning-rejseselskabet, at de er »chokeret og dybt berørte«.

- Derfor arbejder vi lige nu på at få alle vores gæster med andre selskaber. Det er en kæmpestor opgave, men vi tror på, at det kan løses. Vi finder alternative selskaber i afrejserækkefølge, og kontakter vores gæster så hurtigt vi kan, skriver de i opslaget.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, hvor han særligt følger luftfartsbranchen, har corona ramt branchen hårdt.

- Konkursen er et godt billede på, at flyselskaberne stadig lider gigantisk efter corona, hvor de har stået uden indtægter, siger han.

Han forventer ikke konkurser blandt andre danske flyselskaber. På europæisk plan er historien dog en anden.

- I takt med at forskellige hjælpepakker udløber, og at konkurrencen tiltager, vil der være selskaber, der har fået gjort så stort et indhug i pengekasserne, at de må lade livet, vurderer aktieanalysechefen.

Læs også
24 ugentlige afgange: Bravo Tours indgår stor aftale med dansk flyselskab

Til Nordjyske oplyser Eigild B. Christensen, at han i alt har tabt mellem 85 og 100 millioner kroner i de tre år, han har ejet selskabet.

Great Dane Airlines fik i 2019 en turbulent start, da det dengang nystartede flyselskabs ene medejer, Huy Duc Nguyen, måtte trække sig fra sin bestyrelsespost og fra den daglige ledelse.

Det skete, efter det kom fra, at han havde pyntet sit CV med uddannelser og direktørposter, han aldrig havde taget og haft.

Great Dane Airlines har fløjet charterflyvning for Bravo Tours og andre rejsebureauer samt ruteflyvning til flere byer i Europa.

/ritzau/avo

Indlæser debat...