Straf på 40.000 kroner: FCM får bøde for fans’ homofobiske tilråb

Under sagens forløb er der kommet videomateriale frem, som viser en lignende episode fra en kamp mellem FCM og OB

3. juli 2020, 14.11

Foto: Tom Laursen

HERNING Fodboldens Disciplinærinstans har tildelt FC Midtjylland en bøde på 40.000 kroner for de homofobiske tilråb, som nogle af klubbens fans kom med i kampen mod AGF på MCH Arena 21. juni.

Sangene indeholdt blandt andet ordlyden »Bøsserne i grønt…« og blev efterfølgende af Fodboldens Disciplinærinstans vurderet til at være rettet mod kampens dommertrio, der var iført grønt. Det skriver DBU.

De oplyser yderligere, at Fodboldens Disciplinærinstans af egen drift efterfølgende har valgt at tage sagen op. Under sagens forløb er der kommet videomateriale frem, som viser en lignende episode fra kampen mellem FC Midtjylland og OB tilbage i september 2019. Derfor er de to sager blevet behandlet samlet.

Bøden på de 40.000 kroner er blevet tildelt med vægt på bestemmelserne om offentlige udtalelser af krænkende, nedsættende og diskriminerende karakter.

I FC Midtjylland tager man afgørelsen til efterretning.

- Jeg har ikke rigtig nogen kommentar til bødens størrelse. Angående tilråbene tager vi naturligvis afstand fra den slags optræden. Det kan vi ikke acceptere på stadion eller andre steder. Det har vi også haft en tydelig dialog med vores fans om, siger Preben Rokkjær, marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland.

Han påpeger, at klubben ikke mener, at der er et generelt problem.

- Man har fundet en kort sekvens med de her tilråb fra kampen mod OB og så en lidt længere sekvens fra AGF-kampen. Andre tilfælde har vi ikke oplevet, og vi håber heller ikke, at det gentager sig, understreger Preben Rokkjær.

Disciplinærinstansen påpeger, at man har givet »en mindre rabat« i forhold til normalstraffen.

- Fodboldens Disciplinærinstans ser med stor alvor på denne type sager. Vi har ved udmåling af bødestraffen skelet til de principper, der gælder i tilfælde, hvor der foreligger flere overtrædelser, for at afgøre med hvilken vægt »normalstraffen« i disse tilfælde skal indgå i den samlede straf. Henset til den tid der er gået mellem de to tilfælde har vi givet en mindre rabat i forhold til normalstraffen, siger Jens Hjortskov, formand for Fodboldens Disciplinærinstans i en pressemeddelelse.

Du kan læse den samlede kendelse her