International målfest: Kyniske skotter straffede FCM

Rangers FC vandt 4-2 i Europa League-kvalifikationskampen i Herning

8. august 2019, 21.54

Sory Kaba scorede sit første mål for FCM, men det var gæsterne fra Rangers, der var skarpest torsdag aften på MCH Arena. Foto: Tom Laursen

FODBOLD FC Midtjyllands forhåbninger om en billet til Europa League-gruppespillet bliver svære at realisere.

Torsdag aften tabte de danske vicemestre med 2-4 hjemme på MCH Arena, hvor skotske Rangers FC udviste international kynisme i den første af holdenes to kampe itredje kvalifikationsrunde.

Fem skud inden for målrammen resulterede i fire skarpe scoringer til mandskabet fra Glasgow, der dermed er storfavoritter til at avancere til playoff-runden.

I en afvekslende første halvleg, hvor de to velorganiserede hold havde hver deres perioder, var det FC Midtjylland, som producerede de største målchancer, men det var Rangers FC, som kunne gå til pause med en føring. Colombianske Alfredo Morelos headede gæsterne i front. En mavepuster for hjemmeholdet, der havde været inde i en god fase med flere nærgående muligheder.

FC Midtjylland-mandskabet blev bakket glimrende op af hovedparten af de veloplagte 9322 tilskuere i Herning - heraf 600 passionerede og konstant syngende Rangers-fans.

Men det blev værre for »ulvene« i begyndelsen af anden halvleg.

Et katastrofalt boldtab af Gustav Wikheim, der mistede læderet højt oppe på udeholdets banehalvdel, udløste en kontra, som Joseph Ayodele-Aribo sikkert udnyttede til 2-0.

Kort efter udbyggede Rangers forspringet til 3-0. Denne gang efter et hjørnespark, hvor FCM-defensiven atter var splittet til atomer. Nikola Katic var målscoreren med en flad afslutning.

Frank Onyeka skabte nyt håb hos »ulvene« med sin reducering efter fornemt forarbejde fra en ellers svag Gustav Wikheim.

Cheftræner Kenneth Andersen sendte offensivspillerne Júnior Brumado og Mikael Anderson på banen, og efter 63 minutter faldt endnu en midtjysk reducering. Sory Kaba scorede sit første mål for FCM - via en flad og hård afslutning i det lange hjørne.

FC Midtjylland og værternes tilhængere lugtede blod, men netop som udligningen lurede, udviste Rangers på ny effektivitet foran modstandernes ramme. Scott Arfield stod fri i det gavmilde FCM-felt - 4-2!

Torsdag i næste uge spilles returkampen i Skotland, hvor Rangers har hjemmebanefordel foran op mod 50.000 tilskuere på Ibrox Stadium. Opgaven ser mere end vanskelig ud for FC Midtjylland ...