Tirsdagens overblik: Isbar på Torvet og længe ventet bio-åbning

Tirsdagens lokale nyhedsoverblik fra Herning Folkeblad

26. maj 2020, 21.31

Bananer ender deres dage som bananasplit-is, der blandt andet vil blive serveret hos Dyrby’s i Herning senere på ugen. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Tirsdagens lokale nyhedsdøgn fra Herning Folkeblad bød på både corona, bananis og biografnyt.

Vi begynder på regionshospitalet i Herning.

Antallet af patienter, der er bekræftet smittet med coronavirus, er nu så lavt, at flere hospitaler rundt om i landet har lukket deres covid-19-afdelinger.

Det gælder også Hospitalsenheden Vest, hvor der ikke længere er et egentligt covid-19-afsnit på hospitalet i Herning. Sygehuset er dermed tilbage i en form for normalitet.

Hospitalsenheden Vest modtager stadig patienter, hvor der er mistanke om coronavirus.

Patienterne isoleres under afklaringsfasen, indtil resultatet af corona-prøverne ligger klar. Det er helt på samme måde som patienter med andre smitsomme sygdomme, der kræver isolation.

Ifølge lægefaglig direktør Jens Friis Bak har hospitalsenheden desuden mulighed for at ekspandere, så man kan tage imod flere corona-patienter, hvis der skulle blive brug for det.

Corona-krisen sætter fortsat sit aftryk på detailhandlen.

På landsplan lukkes 20 af de 84 Tøjeksperten-butikker.

Det sker som et led i processen med at rekonstruere selskabet PWT Group A/S, som står bag kæden, og som i april gik i betalingsstandsning på baggrund af corona-situationen.

Selskabet forventer at skulle sige farvel til 180 af de 575 Tøjeksperten-medarbejdere.

Der er endnu ikke officielt sat navne på de butikker, som må lukke. Derfor er det fortsat uvist, om Tøjeksperten-butikken på Hernings gågade er blandt de 20, der skal lukkes.

Der ligger også en Tøjeksperten i herningCentret. Den er ikke drevet af kæden, men er ejet af Martin Jørgensen. Han bekræfter over for Herning Folkeblad, at han fortsat vil drive tøjbutik i Herning.

Vi bliver ved corona-krisen. Men med en god nyhed til filmelskere.

Fra på fredag 29. maj kan man igen se film i Nordisk Film Biografer i Herning.

Biografen har i over to måneder været corona-lukket, men nu er biografchef Søren Kølsen klar til at åbne igen. Han forsikrer, at alle retningslinjer fra myndighederne bliver overholdt, så det bliver en tryg oplevelse for biografgængerne.

Biografen i Herning vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage.

Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster. Og filmene programlægges, så der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Søren Kølsen opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.

Og så tager vi til Lund nord for Herning. Hvor is-firmaet Kastbergs brugte mandagen på at producere banana-split-is.

Det lyder måske lidt mærkeligt, men isen smager præcis, som fik man serveret en banana-split på en restaurant. I Kastbergs version blot i isform med moste bananer og blandet med mørk chokolade og karamel.

4000 bananer blev der mandag skrællet til produktionen. Og i dag er det så jordbærrenes tur, når der skal produceres jordbæris til is-kunderne. I morgen står den på solbær til isen Konge Eskimo.

Den nye banana-split-is og de andre is-varianter vil i øvrigt snart kunne nydes inde midt på Torvet i Herning. Café Dyrby’s har nemlig købt en isbil, som fremover skal tilfredsstille isglade ganer med is fra den lokale producent Kastbergs - for eksempel i smørbagte vafler.

Velbekomme!

Og håndbold.

Efter tre og et halvt år i tyske BBM Bietigheim skal Fie Woller have ny klub.

Den danske landsholdsspiller fra Snejbjerg har nydt årene i den succesfulde tyske storklub, men hun har længe vidst, at det ville slutte denne sommer.

- Beslutningen blev egentlig taget i februar, og jeg har været afklaret omkring det længe. Det har været en god tid i Bietigheim, men nu er det tid til noget andet for klubben og for mig. Jeg glæder mig også til at prøve noget nyt og få nye indtryk, siger Fie Woller til Herning Folkeblad.

Direkte adspurgt bekræfter hun, at hun har mærket en vis interesse og via sin agent er i dialog med klubber om fremtiden. Det er særligt ligaerne i Danmark, Ungarn og Frankrig, Fie Woller selv finder interessante.