Hjemmeplejen i Herning Kommune

Udgivet:17. august 2022, 11.02

Læsetid:2 minutter

Joan Hansen. Foto: PR-foto

Af Joan Hansen byrådsmedlem og formand for social- og sundhedsudvalget i Herning Kommune for Venstre

ROS Hvor bliver man glad, når man hører rosende ord om vores hjemmepleje/plejehjem - om det er offentlige eller private. Jeg tror ikke, at der er mange, der tænker over, at et klap på skulderen i form af roser betyder uendelig meget for medarbejderne i Sundhed og Ældre, om det så er social- og sundhedshjælperen, assistenten, sygeplejersken, fysioterapeuten, ergoterapeuten, den ufaglærte eller andre, der er i berøring med ovennævnte områder (ja, det gælder naturligvis også handicap og psykiatri).

I Herning Kommune har vi i Sundhed og Ældre knap 1700 medarbejdere.

Hjemmeplejen, hjemmesygeplejen, Træning og Aktivitet, Genoptræningsenheden og demensteamet er i kontakt med 4400 borgere i eget hjem.

Hjemmepleje og hjemmesygepleje er alene i kontakt med knap 3000 borgere i eget hjem.

Vi har 666 plejeboliger, heraf 60 »skærmede boliger«, det vil sige særlige boliger til borgere med for eksempel svær demens.

Når man ser en af de små hvide hybridbiler med logoet Herning Kommune på eller en medarbejder på cykel eller elcykel, så er de på landevejen / vejene for at servicere de borgere i Herning Kommune, som har brug for en hjælpende hånd.

Når man ser en lille hvid sygeplejebil med logoet Herning Kommune, der holder stille, og man ser medarbejderen med en telefon i hånden, så er det ikke fordi, hun/han er ved at sende en sms til ægtefællen eller er på Facebook, men fordi medarbejderen er ved at forberede sig på at skulle ind til Fru Jensen ( borgeren), hvor mange tabletter/piller skal borgeren have, skal der dryppes øjne, maden sættes frem/smøres, eller hvad der nu foregår i et hjem i løbet af morgenen, middag, aften eller nat.

Ligeledes kan der jo være ting, der skal skrives om til den næste hjemmehjælper, der kommer, så hun/han er godt forberedt inden deres besøg hos Fru Jensen (borgeren).

Så stor tak til dem der også offentligt roser alle de medarbejdere, som gør en forskel i hverdagen.

Indlæser debat