Ældreområdet skal prioriteres

14. august 2020, 11.15

Rasmus Norup. Foto: PR-foto

PLEJE Jeg har som rigtig mange andre set dokumentareren »Plejehjemmene bag facaden«. En dokumentar der efterlod mig med en uendelig følelse af vrede og skuffelse. En dokumentar som skildrer, hvordan der på nogle plejehjem sker en fuldstændig grotesk og hjerteskærende behandling af ældre medborgere. En behandling blottet for anstændighed og respekt for mennesker, der har knoklet et helt liv, betalt skat og bidraget til det samfund, vi og kommende generationer nyder godt af.

Selvom det, der sker i den dokumentar forhåbentlig, er meget usædvanligt og langt fra det, der kendetegner vores ældrepleje i Herning Kommune, så er den alligevel en vigtig påmindelse om, at vi har brug for et konstant fokus på vores ældrepleje. Ikke bare skal det være i fokus. Det skal også prioriteres, fordi vi skylder at behandle vores ældre med ordentlighed, værdighed og respekt.

Den påmindelse kommer på et vigtigt tidspunkt. For om lidt begynder budgetforhandlingerne i Herning Kommune, og i toppen af min liste over prioriteter er ældreområdet. Jeg håber, at vi i Det Konservative Folkeparti kan lykkes med at indgå en budgetaftale, som sætter ældreområdet i centrum.

Det skal gøres på flere måder.

Som det vigtigste ønsker jeg, at vi prioriterer flere penge til ældreområdet, så økonomien bliver forbedret.

Jeg ønsker, at vi sætter turbo på byggeriet af nye plejeboliger ved at fremrykke dele af den plejeboligplan, som skal sikre, at vi har plejeboliger nok, når antallet af plejekrævende ældre stiger.

Jeg ønsker, at vi bygger flere plejeboliger til par.

Jeg ønsker et øget fokus på vigtigheden af en sund kultur blandt medarbejdere og tydelig ledelse. Der skal være en grundig og god rekruttering og ressourcer til oplæring og tydelighed om, hvad der er den vigtigste opgave på plejehjemmet.

Jeg ønsker, at vi igangsætter initiativer, der sikrer, at flere uddanner sig på vores Social- og Sundhedsskole, så vi i fremtiden kan rekruttere medarbejdere til vores ældrepleje.

Det er altså en lang række af vigtige initiativer, som jeg mener, at der er behov for på ældreområdet. Dem vil jeg kæmpe hårdt for, at vi får med i en budgetaftale, som skal sætte ældreområdet i centrum.

Læs også
Der mangler respekt: Sommeren hvor ældreplejen mistede respekten