Butiksejer sætter bus ind for at hente kunder til byen

Torsdag åbner Marlene Lande Andersen DK Lagersalg i Spjald. Minibusser skal skaffe kunder fra Videbæk

Udgivet:29. november 2022, 16.00

Læsetid:3 minutter

Marlene Lande Andersen glæder sig til på torsdag, når kunderne bydes indenfor hos DK Lagersalg i Spjald. Foto: Tom Laursen

2 måneder siden

SPJALD Når kalenderlyset tændes første gang, er det også første dag, Marlene Lande Andersen åbner butikken DK Lagersalg i Spjald: 1200 kvadratmeter i de tidligere 10-4-bygninger på Hovedgaden. I disse dage pakkes der ud og sættes på plads fra tidlig morgen til sen aften.

Kvinder i miles omkreds kender allerede Marlene Lande Andersen. Indtil 2014 drev hun DK Lagersalg på hjørnet af Bredgade og Nygade i Videbæk. Siden har hun flere gange om året holdt lagersalg i Videbæk Forsamlingshus, ligesom hun ofte er med på kræmmermarkeder rundt i landet.

Torsdag 1. december bliver hun altså butiksindehaver igen, så kunderne kan godt begynde at glæde sig til, at butikken åbner.

Satser på bus fra Videbæk

Marlene Lande Andersen er kendt for at sælge mærke- og kvalitetstøj til billige penge, hvilket får kunder langvejsfra til at strømme til Videbæk, når hun har lagersalg i forsamlingshuset. Men også lokale kvinder har ofte besøgt Marlene Lande Andersen i forsamlingshuset.

- Jeg har været lidt bekymret for mine faste kunder i Videbæk. Vil de nu komme til Spjald? Derfor har jeg ganske enkelt lejet en minibus fredag 2. december. Mine faste kunder kan så tilmelde sig kørsel til og fra Spjald. Der bliver opsamling bag Netto i Videbæk; mere centralt bliver det vist ikke, fortæller Marlene Lande Andersen.

Ikke bare tøj

- Bliver det en succes, vil jeg helt sikkert gentage kørsel frem og tilbage - måske en gang om måneden. Det er jo med til at få kunder til Spjald, siger butiksejeren.

Butikken på Hovedgaden i Spjald får også andet end bukser og trøjer til kvinder til salg.

- Vi har lavet det sådan, at man kan leje en boks i tre måneder. Det er der allerede flere, der har gjort. Ud over tøj til kvinder er der for eksempel tæpper, krydderier, te, brugskunst og børnetøj, fortæller Marlene Lande Andersen.

Mange kender Camilla Christensen fra Spjald Superkiosk, som hun ejede i flere år. Nu skal hun sælge børnetøj i Spjald. Foto: Tom Laursen

Det er Marlene Lande Andersen og Ove Madsens svigerdatter, Camilla Christensen, der står for salget af børnetøj. Mange omkring Spjald kender Camilla Christensen godt. Hun var indehaver af Spjald Superkiosk indtil for få måneder siden.

Få hvide tænder

Ud over boksen med børnetøj har Camilla Christensen lejet en boks, hvor hun lover hvidere tænder på 30 minutter. Svigerdatteren har taget en uddannelse i blegning af tænder og har allerede haft flere kunder.

- Jeg glæder mig til, at vi åbner. Det bliver fedt, lyder det fra Camilla Christensen.

Det samme gør Marlene Lande Andersen. Men som altid, når hun sætter gang i et nyt projekt, er der også lidt nervøse trækninger og sommerfugle i maven.

- Men som Ove og jeg har talt om: Hvis det kan gå at åbne butik i en krisetid, så kan det også gå i fremtiden, siger Marlene Lande Andersen.

Indlæser debat