Fleksjobydelsesmodtagere, førtidspensionister og seniorpensionister venter på job

9. juni 2021, 12.38

Arul. Foto: PR-foto

JOB Danmark har et godt system, som sørger for, alle borgere er forsikret en pension. Hvor de ikke er afhængige af andre menneskers økonomi, når de bliver ældre. Derfor flere folk har et godt kendskab om, hvordan det økonomiske system fungerer.

Flere fleksjobydelsesmodtagere, førtidspensionister og seniorpensionister vil gerne i arbejde, fordi de gerne vil have et aktivt liv, som vil gavne deres velværd.

Der er flere folk, som tidligere mistede deres job på grund af sygdom og kom under fleksjobsydelse, førtidspensionist og seniorpensionistydelse. De har ret til at udføre få timers arbejde, så de vil gerne arbejde, Hvorfor vil de arbejde? Fordi de kom ud af arbejdesmarkedet tidligere, så de er for det meste hjemme, hvor de føler sig nedtrykte og ensomme, så de kan komme ud og arbejde og møde folk og få hygget sig. Samtidige tjene nogle penge, som vil hjælpe med deres økonomi.

Det er ikke muligt og tjene flere penge ligesom et normalt arbejde, men vil få en indkomst fra et sted og få deres ydelse. Hvis de kunne arbejde normalt, ville de have gjort det og levet et godt liv. Men de blev ramt af sygdom og deres økonomi vil være ringere. Så igennem små job, hvor de kan tjene penge vil give lidt lys i deres familier.

Hvis de kommer i arbejde, vil deres kropstilstand blive meget bedre, derfor er flere som gerne vil komme ud og arbejde. De har allerede en sygdom og en sænket fysisk tilstand. Hvis de ikke bevæger sig gennem arbejde eller andre ting, vil de får flere problemer med deres tilstand. Hvis disse personer gerne vil arbejde, kan de få deltidsjob. Men i denne situation under corona er det svært.

Men deres ønske er at få et bedre liv og bruge mindre medicin. Stat, region og kommune kæmper for at skabe flere jobs, men denne gruppe skal også få job i deres fremtid. Herning Kommune har også fleksjobydelsesmodtagere, førtidspensionister og seniorpensionister, der venter på job. Jeg håber, at de vil få job efter corona. Jeg har snakket om denne situation med andre politikere i Herning Kommune.

Indlæser debat...