Succesfuld million-jagt

Mange midt- og vestjyske HK’ere fik brug for hjælp fra fagforeningen i 2022

Udgivet:23. maj 2023, 15.28

Læsetid:2 minutter

Afdelingsformand Inger Stranddorf kan fortælle, at HK i det midtvestjyske sidste år hentede cirka 17 millioner hjem til medlemmerne i forskellige erstatningssager. Foto: PR-foto

ERSTATNINGER 17 millioner kroner. Så mange penge hentede HK MidtVest hjem i 2022 til medlemmerne på erstatningsområdet.

Alene i arbejdsretlige sager har HK MidtVest hentet godt 12,3 millioner kroner hjem til medlemmerne. De godt 10,6 millioner kroner kommer fra arbejdsgivere på det private arbejdsmarked - Privat og Handel - mens man på det offentlige område - Kommunal og Stat - måtte betale godt 1,7 millioner kroner til medlemmerne, lyder det i en pressemeddelelse fra afdelingsformand Inger Stranddorf.

En del af de godt 12,3 millioner kroner er penge, HK MidtVest har hjulpet medlemmerne med at hente ud af Lønmodtagernes Garantifond. Det drejer sig om cirka 2,7 millioner kroner.

HK MidtVest hjælper blandt andet med at lave anmeldelsen til Lønmodtagernes Garantifond, gennemgår udbetalingerne for at sikre, at de er korrekte, og vi yder bistand ved eventuelle retssager. Endelig kan afdelingen hjælpe medlemmerne med lån i den tid, det varer, inden der sker udbetaling fra Lønmodtagernes Garantifond, så de stadig kan betale husleje med mere.

Nøjes med 2,7 millioner

- Det er altid kedeligt for de medlemmer, der bliver ramt af en konkurs. Men det er glædeligt, at vi i et år med krig i Ukraine, energikrise og inflation har kunnet »nøjes« med at skulle hente cirka 2,7 millioner kroner hjem. I 2020, hvor Danmark var ramt af corona og nedlukning af samfundet hentede vi 3,9 millioner hjem, siger Inger Stranddorf.

Foruden de godt 12,3 millioner kroner i arbejdsretlige sager er der i arbejdsskadesager blevet udbetalt godt 4,7 millioner kroner til de midt- og vestjyske HK-medlemmer i 2022.

Cirka 3,3 millioner kroner til medlemmerne i Privat og godt 1,3 millioner kroner til medlemmerne i Handel. Det handler om penge for mén, erhvervsevnetab, tabt arbejdsfortjeneste og svie og smerte, beretter Inger Stranddorf.

Erstatningerne i arbejdsskadesager er dels for fysiske ulykker på arbejdspladser - ulykker, der eksempelvis har ført til ødelagte rygge, skuldre, ankler, knæ, ben med mere - dels psykiske arbejdsskader som varige følger af alvorlig stress eller andet.

De psykiske er dog stadig svære at få anerkendt som arbejdsskader - også selv om det er de sager, der efterhånden fylder mest, lyder det fra Inger Stranddorf.

Indlæser debat