Skole får støtte: Nyt grej til at udforske naturen

Uhre Friskole blev udvalgt, da der blev søgt om støtte til en grejkasse, når eleverne skal udforske naturen i biologitimerne

24. september 2020, 11.16

Uhre Friskole har bygget en helt ny bålhytte, der bliver flittigt brugt, og nu har skolen tillige søgt og fået støtte til en grejkasse, når naturen skal undersøges nærmere. Foto: Privatfoto

UHRE På Uhre Friskole tager de hele naturen i brug i biologitimerne og med støtte fra Hedeselskabets medlemspulje har de fået nyt grej til arbejdet.

Skolen holder sig ikke tilbage med at fremhæve, hvorfor deres elever og skolen er noget særligt. Her lægges stor vægt på praktisk læring, og de gør en dyd ud af at anvende naturen i nærområdet i undervisningen.

Her er både skov, plantage, krat, vandløb og hedeområde - og de får alle sammen besøg, når eleverne undersøger naturen. Biologitimerne foregår primært i den nye hytte, hvor der er plads både ude og inde til at eksperimentere. Hedeselskabets medlemspulje har givet støtte til en grejkasse, som benyttes af både eleverne, men også andre, som har lyst til at kaste sig over at undersøge naturen nærmere. Som en del af projektet er der også etableret et faunabælte ved siden af den nye hytte. Her er insekter og sommerfugle allerede rykket ind, og de bliver flittigt studeret af eleverne.

Engagerede elever

Ideen til ansøgningen kom fra støtteforeningen Uhre Friskoles Venner, hvis formand også er ambassadør for Hedeselskabet, og projektet passer perfekt til Hedeselskabets formål.

Uhre Friskoles formål er da også at skabe entreprenante og engagerede elever, som forholder sig praktisk og kritisk til fagene.

- Vi lægger stor vægt på vores entreprenørskabsundervisning, hvor vi også samarbejder med eksterne partnere, og her har vi både fokus på at hente viden ude fra virkeligheden, ikke kun fra bøger, men også at skabe merværdi for dem, vi samarbejder med. Derudover vil vi rigtig gerne slå et slag for de naturvidenskabelige fag, og derfor er det et kæmpe løft, at vi har fået den nye hytte med dertilhørende grej, fortæller skoleleder Kent Lykke.

Hvert år uddeler Hedeselskabet via medlemspuljen 25.000 kroner til 10 udvalgte projekter, og fælles for dem er, at de har en stærk lokal forankring. Man skal være medlem af Hedeselskabet for at søge, og projektet skal have en relation til naturen og styrke lokalområdet.