Korforening med seks professionelle

Herning Korforening afrunder sæsonen med koncert i Herning Kirke mandag sammen med Vibykoret

Udgivet:20. maj 2023, 11.32

Læsetid:1 minut

Herning Korforening giver mandag sin sidste koncert inden sommerferien. Foto: PR-foto

Kurt H. Jørgensen
Journalist

HERNING Byens ældste klassiske kor, Herning Korforening, formår at spænde vidt: Fra at vedligeholde opførelsen af store korværker til at give sig i kast med nyskrevne værker. Begge dele vil kunne opleves inden for tre måneder.

Herning Korforening har nemlig sagt ja til at deltage i den klassiske musikfestival KMF336 til august, og i forbindelse hermed skal indstuderes et helt nyt værk. Det er første gang, at koret medvirker i festivalen, som gennemføres i samarbejde mellem Herning og Ikast.

I mellemtiden kan man dog få fornøjelsen af sæsonens sidste koncert inden ferien i Herning Kirke mandag. På programmet står Vivaldis »Gloria«, som er et af de værker, koret vender tilbage til, og som nogle af korets tidligere dirigenter som for eksempel J. Kragsig Thomsen og Mads Bille har stået vagt om.

Korets nuværende dirigent, Søren Bormann fører driftssikkert traditionen videre, og til koncerten mandag har han også indstuderet Bachs Kantate 196, »Der Herr denket an uns«, ligesom der vil være et musikalsk indslag med Romans »Triosonate for 2 oboer i g-moll«, dog her i en version med obo og fagot.

Koncerten i Herning Kirke afrunder et forårsprojekt sammen med Vibykoret, som også medvirker ved koncerten. Inden Herning har de to kor optrådt i Aarhus, Vejle og Struer.

Karakteristisk for Herning Korforening er, at man gennem årene også har samarbejde med professionelle. Herning Korforening og Vibykoret er ved koncerten suppleret af to professionelle sangere, nemlig Charlotte Duholm og Anne Henriksen, samt de fire professionelle musikere, Todd Cadieux, Henrik Husum, Yavor Petkov og Jesper Thimsen. Dirigent er Søren Bormann.

Når korforeningen efter ferien vender tilbage, bliver det - udover deltagelse på KMF336 i august - med egen koncert på Herningsholm 4. september.

Indlæser debat