Arbejdsglæden vokser trods corona

8 af 10 er tilfredse med deres job

29. april 2021, 14.15

Arbejdsglæden er stigende. Foto: Adobe Stock

UNDERSØGELSE Nedlukninger, hjemmearbejde og zoom-møder har åbenbart ikke været så drænende for arbejdsglæden som frygtet.

Tværtimod har jobtilfredsheden været stigende under coronanedlukningen, viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for rådgivningsvirksomheden AS3 blandt 1800 udvalgte danskere.

I undersøgelsen har 80 procent af de adspurgte svaret, at de er tilfredse eller meget tilfredse med deres nuværende job.

Det er en stigning på tre procentpoint sammenlignet med tiden før den første nedlukning i marts sidste år, og fire procentpoint sammenlignet med 2019.

30 procent svarer, at de har fået større indflydelse på deres egen arbejdsdag, og 24 procent roser de nye arbejdstider og ændrede arbejdsvilkår - herunder muligheden for at arbejde hjemmefra.

Stress og dårlig ledelse

Man har også spurgt folk, om der er dele af arbejdslivet, som er blevet forringet, og her svarer flest, 29 procent, at øget stress og øget tidspres er det værste i øjeblikket.

De 20 procent, der slet ikke er tilfredse med deres job og som ønsker at søge nye græsgange, har man spurgt om den væsentligste grund til deres utilfredshed.

De tre hovedårsager er dårlig ledelse, manglende udviklingsmuligheder og manglende lønstigninger. Dårlig ledelse topper, og det har den faktisk gjort i årevis blandt de adspurgte i undersøgelserne.

Indlæser debat...