DET ER DIT VALG - KV21

Er alt nu så lyserødt i Herning?

13. oktober 2021, 12.36

Jacob Bach Jensen. Foto: Privatfoto

ØKONOMI Igen og igen hører vi, at Herning har en sund økonomi og alt kører helt eventyrligt. Jamen, det er da dejligt, men hvad sker der, hvis vi kradser lidt i lakken?

Man har just vedtaget et budget, som slet ikke hænger sammen. Over de næste fire år bruger man 181 millioner kroner af kassen. Jeg ved godt, at halvdelen af det beløb skyldes sygehusgrunden, men det ændrer ikke ved, at der stadig er solide underskud på bundlinjen.

Jeg tror godt, de fleste er klar over, at den slags ikke kan fortsætte. Hvad sker der efter valget? Må vi få en forklaring?

Forleden uddelte forligspartierne 9,5 millioner fra det såkaldte »økonomiske råderum«. Men hvad er det for et råderum? Bundlinjen kører jo med røde tal. Der er med andre ord tale om ufinansieret valgflæsk.

På bare ét år er Herning Kommunes langfristede gæld steget med 33 procent. Tænk lige over det! Og så har jeg helt undladt, at medregne de 200 millioner kroner, vi skylder i feriepenge, samt gælden i ældreboligerne. Er det en god kurs?

Jeg er meget optaget af det sociale område. Her kan vi se, at handicapområdet har et årligt permanent underskud på 10 millioner. Vi kan ligeledes se, at ældreområdet også har et fast årligt underskud på 8-10 millioner. Det vil sige, at social- & sundhedsudvalget har en årlig ubalance på 18-20 millioner kroner. De har lige fået fem millioner af forligspartierne. Så mangler der jo stadig 13-15 millioner kroner.

Hvor skal de findes? Venstre og Socialdemokraterne skylder os at svare på, hvordan de vil rette skuden op.

Vi har før set, at der males skønmalerier op til valgene. Når man så har fået sejren i land, kommer der massive besparelser, mens man med den anden hånd finder penge til talenter og andet godt. Borgerlisten vil en anden kurs. Vi har brug for din opbakning på valgdagen.

Indlæser debat...