Fra Herning Bladet: Mændenes helt egen frisør

Mick Meyhoff står bag The Barber 77, hvor mænd kan få plejet hår og skæg i en detaljeret salon, hvor intet er overladt til tilfældighederne

Udgivet:01. juli 2021, 09.38

Læsetid:5 minutter

Mick Meyhoff har med salonen »The Barber 77« fået en drøm til at gå i opfyldelse. Han har selv stået for indretningen - og eksempelvis fundet frem til arbejdsstationen, der er fra 1930. I øvrigt er der her en lille detalje, da der lige kan trækkes en lille »arm« frem under bordpladen - for enden har man et askebæger. Foto: Tom Laursen

Lene Toksvig
Magasinredaktør
Lene Toksvig
Magasinredaktør| +45 96 26 37 62 | toksvig@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 2009 - samme år blev jeg ansat på Herning Folkeblad som magasinredaktør. Jeg tager mig primært af mediehusets specialudgivelser som Boligmagasinet og livsstilsmagasinet Zoom samt ugeaviserne Herning Bladet og Sunds-Gjellerup Avis.
Se flere artikler af Lene Toksvig

2 år siden

VISIT Det oser af atmosfære, når man træder ind ad døren hos The Barber 77 i Fonnesbechsgade i Herning, og det står hurtigt klart, at man står i en klassisk inspireret barbersalon. Det er da også netop den drøm, Mick Meyhoff har gået rundt med i flere år. I december fik drømmen liv, da han slog dørene op til herresalonen.

- Jeg syntes, der manglede en rigtig barbersalon lokalt. Der er få rigtige barberer i Danmark - få med den rigtige uddannelse. Jeg har selv gået til barber i Silkeborg, og at gå ind i en rigtig barbershop og mærke stemningen ... det er lækkert, smiler Mick Meyhoff, mens han kigger sin rundt i sin barbersalon.

Kors er en facination hos barberen, der har samlet på dem i flere år - og et lille udvalg har også fået plads i salonen. Snart er han på vej mod Tjekkiet for at hente et nyt, der skal hænge lige over vasken, så barber- salonen får sin egen døbefont. Foto: Tom Laursen

Selv har han et flot og fyldigt skæg, og det er netop dette, der fik ham gelejdet ind på drømmen, da han begyndte at gå op i sit skæg - og pleje det.

- Jeg har ikke haft et »rent« ansigt, siden jeg var 16, så jeg ved lidt i en alder af 44, griner barberen.

- Der er kun tre, der må røre mit skæg. Det er en barber i London og to i Danmark - andre gør det ikke ordentligt. Jeg tager selv lidt, men ellers rører jeg det ikke - det er kun for at vedligeholde det, hvis jeg gør, fortsætter han.

Topkarakter uden erfaring

Da drømmen begyndte at spire, fandt Mick Meyhoff frem til den en uddannelse i England - London School of Barbering, hvor han i oktober 2018 fik et uddannelsesbevis, der nu hænger til skue i salonen. Inden afgangen mod det engelske havde han lært barbermetoden hos den - i skæg-kredse - kendte Aarhus-salon Barberen, hvor han også arbejdede efter sin hjemkomst, men han havde aldrig haft en saks i hånden.

- Så jeg tog til London for at lære at klippe. Jeg fik topkarakter, og af en mand at være, der ikke havde prøvet at klippe før, så det er vel meget godt, griner Mick Meyhoff, der er opvokset i lokalområdet og i dag bor i Arnborg.

Original arbejdsstation

I barbersalonen i Fonnesbechsgade er intet tilfældigt. Mick Meyhoff har nøje udvalgt interiøret, så det samlet set kan danne den klassiske stil, men forbinder med en rigtig barbersalon. Stolene er godt nok typestolen, men han har i Tyksland fået lavet dem om efter eget design, så de blandt andet er blevet polstret i en grøn farve - samme nuance som klinkerne på væggene. De er hentet hjem fra England. Og så er der arbejdsstationen. Den er fra 1930 og var en gang en del af en barbersalon i Kolding.

- Det var en salon i Esbjerg, der nu havde den stående som pynt. Det tog ikke fem sekunder, før jeg slog til og købte den. Spejlene kan godt nok ikke længere blive helt rene, men det er de originale spejle, så jeg kan ikke nænne at skifte dem ud, fortæller Mick Meyhoff.

Det er ren wellness til mændende, når de sætter sig i stolen for at få ordnet skæg eller hår, for det skal være en oplevelse at komme i salonen, fortæller Mick Meyhoff. Foto: Tom Laursen

En kirkebænk er stillet op til ventende kunder - man må jo ikke sidde for tæt i disse tider - og så er der udsmykningen på væggene, som blandt andet omfatter kors.

- Jeg har en ting med kors. Jeg er ikke overdrevet kristen - slet ikke. Jeg er døbt, men det er det. Det er mere det smukke håndværk, siger Mick Meyhoff, der har hentet korsene i Tjekkiet og Frankrig - og snart skal af sted efter et nyt, der skal hænge over håndvasken, så det bliver herresalonens svar på en døbefont.

Velplejet skæg

Mick Meyhoff kan også fremvise et fransk massageapparat fra midten af 1950’erne, som barberen i sin tid brugte til at massere kunderne med, mens de sad og ventede i stolen, og sådan kan byens nye barber blive ved med at pege detaljer ud.

- Jeg er altid på udkig efter noget, så der kommer ofte nyt til, fortæller han.

The Barber 77 er primært for mænd, men kommer en kvinde ind, så sørger Mick Meyhoff naturligvis for at klippe hende, men ellers er salonen mændenes egen frisør, hvor de kan blive forkælet lidt - for eksempel med en fadøl, whisky eller kaffe.

- Barberen har altid været mændenes frisør - det skal vi tilbage til, siger Mick Meyhoff, der mener, at især det herningensiske skæg trænger lidt at blive plejet.

- Herning er lidt bagefter, når det kommer til pleje af skæg, men ingen synes om skæg, der ikke er plejet - det er ikke pænt. Folk får et helt andet syn på en, når man har velplejet skæg. Det kan man få her, fastslår barberen.

I salonen hænger beviset på, at Mick Meyhoff er uddannet som barber. Det er der, ifølge ham, ikke mange, der er i Danmark. Foto: Tom Laursen