Ugen på tryk: En debat i fuld galop

13. januar 2020, 07.31

Otte byrådspolitikere besøgte i denne uge Kærbo Rideklub i Holing, som nægter at fusionere med Herning Rideklub. Foto: Tom Laursen

FORENINGSLIV Man kan formentlig godt konkludere, at læserbrevene på Herning Folkeblads debatsider skaber reaktioner lige fra bifald til hovedrysten hos de trofaste læsere.

Men uanset om man er enig eller uenig med de daglige indlæg, så får man en god indikation på, hvad der rører sig af varme emner i lokalområdet. Den klare vinder i denne uge er fremtiden for Kærbo Rideklub, som er blevet flittigt diskuteret henover ugen - og i øvrigt også blev det i sidste uge.

Og parterne er bestemt ikke enige om, hvorvidt det er en god idé, at rideklubben skal forlade sin nuværende placering i Holing og flytte sammen med Herning Rideklub. En skribent kritiserer beslutningstagerne for at være en »flok mænd i jakkesæt, der ikke er anstændige nok til at få Kærbo Rideklub videre på en ordentlig måde«. I svaret hertil lyder det, at det er en usaglig tilsværtning af Herning Kommune.

Nu bliver man jo sjældent meget klogere af mudderkastning, men jeg synes faktisk, at debattørerne i denne sag fortjener ros for også at bringe saglige argumenter på bordet for hver deres holdninger.

Det er glædeligt, at både politikere, brugere, forældre og andre aktører har grebet muligheden for at komme til orde. To 12-årige piger, som er elever på Kærbo Rideklub, havde forfattet en fælles læserbrev, og uanset hvor man står i sagen, må man da glæde sig over lysten til og troen på, at man skal blande sig i debatten.

På redaktionen har vi naturligvis også løbende skrevet om, hvordan sagen udvikler sig, og senest i avisen torsdag omtalte vi otte byrådspolitikeres besøg hos rideklubben. Artiklerne kan forhåbentlig give læserne et overblik og dermed spille godt sammen med debatindlæggene.

I Mediehuset er vi glade for og stolte over at få lov til at facilitere den lokale debat. Det taler direkte ind i Herning Folkeblads grundlag for at udgive avisen. Som en del af Herning Folkeblads mission står der, at avisen skal »medvirke til at skabe og fastholde den lokale identitet i Midtvestjylland. Dette skal ske ved blandt andet at oplyse, informere, underholde samt skabe og fremme debat«.

Derfor er alle indlæg velkomne som denne uges læserbreve, der har favnet emner lige fra Kærbo Rideklub til besparelser på børneområdet, ulve og mangel på faglært arbejdskraft.