Dansk forsvarer efter 4-0-sejr i Herning: Fansene giver spillet noget nerve

Jannik Vestergaard nød at spille foran fans for første gang i et halvt år, da det danske landshold slog Færøerne

7. oktober 2020, 21.48

Jannik Vestergaard (t.v.) fik sin første landskamp i næsten to år og leverede solidt forsvarsspil ved siden af Mathias »Zanka« Jørgensen i det danske midterforsvar. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD 207 tilskuere var på plads, da det danske landshold onsdag aften slog Færøerne med 4-0 på MCH Arena i Herning.

Det er et af de laveste tilskuertal til en landskamp nogensinde, men det er det højeste antal personer, Jannik Vestergaard og flere andre af de danske landsholdsspillere har spillet foran i ét halvt år. Det gjorde indtryk.

- Det var dejligt at have fans igen. Det var ikke forfærdeligt mange, men man kunne alligevel høre lidt reaktioner på det, der skete på banen. Det er noget af det, vi som spillere har savnet. Den umiddelbare reaktion giver bare spillet noget nerve, siger midterforsvareren Jannik Vestergaard.

Han spiller til dagligt i Southampton i den engelske Premier League, hvor der overhovedet ikke må være tilskuere til kampene - og ikke har måttet det, siden corona trak et tæppe ned over den internationale fodbold i marts.

- Det er selvfølgelig ikke som at være tilbage under normale omstændigheder. Men det er ret imponerende, hvor 200 tilskuere kan skabe af larm, roser den 28-årige forsvarer.

Læs også:
Se karaktererne til de rød-hvide: Debutant var bedste mand

Føler sig hjemme på landsholdet

Det er syv år siden, han debuterede for det danske A-landshold, men hans seneste spilleminutter i landsholdsdragten ligger tilbage til 16. oktober 2018. Det var pudsigt nok sidst, landsholdet var i Herning og dengang vandt 2-0 over Østrig.

- Det var mine første minutter for landsholdet i lang tid, men jeg føler mig virkelig hjemme her på landsholdet, og jeg tror, at de nye spillere har det på samme måde, siger Jannik Vestergaard.

Med de ord henviser han til de fem spillere, der fik debut i sejren over Færøerne. Det var Andreas Skov Olsen, Philip Billing, Mathias Jensen, Kristian Pedersen og Jonas Wind.

På pressemødet efter kampen blev Vestergaard spurgt, hvordan han oplever, at de mere erfarne spillere gør det nemmere for de unge debutanter at komme ind på holdet.

- Det er bare, fordi vi er så skidesøde, griner Jannik Vestergaard og tilføjer:

- Nej, jeg synes, det er et svært spørgsmål. Jeg tror, det handler lidt om, at der er en åbenhed og en respekt for det, som Andreas (Skov Olsen, red.) og de andre nye præsterer til dagligt i deres klubber. De har gjort sig fortjent til at være her - ligesom vi også selv arbejder hårdt for at være med, så vi ved, hvad det kræver. Det giver en respekt.

- Jeg tror samtidig, at vi er gode til at tilbyde dem et ansvar. Der er fem debutanter i dag, og de løfter opgaven med stor autoritet og selvtillid. Det er også, fordi gruppen er god til at give dem det ansvar, vurderer midterforsvareren.

Han er selv inde i en god periode på sit klubhold, engelske Southampton. Han startede inde i de sidste tre Premier League-kampe i sidste sæson, og han er også startet inde i de to seneste Premier League-kampe for Southampton.

Landsholdet i Herning

Det var femte gang, det mandlige danske A-landshold spillede landskamp på MCH Arena. Indtil videre er Danmark ubesejret i Herning

26. marts 2008: Danmark - Tjekkiet 1-1

Mål: Nicklas Bendtner

15. november 2013: Danmark - Norge 2-1

Mål: William Kvist, Nicolai Boilesen

24. marts 2016: Danmark - Island 2-1

Mål: Nicolai Jørgensen 2

16. oktober 2018: Danmark - Østrig 2-0

Mål: Lukas Lerager, Martin Braithwaite

7. oktober 2020: Danmark - Færøerne 4-0

Mål: Andreas Skov Olsen, Christian Eriksen (str.), Joakim Mæhle, Andreas Cornelius