Det bliver i familien: Andreas Simonsen på kontrakt i HC Midtjylland

Andreas Simonsen, der allerede i den nu afsluttede sæson fik kampe på HC Midtjyllands førstehold, er nu på kontrakt

17. juni 2020, 11.31

Andreas Simonsen (i.m. med rødt hår) har skrevet under på sin første seniorkontrakt. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Andreas Simonsen er seneste skud på stammen i håndboldfamilien Simonsen fra Herning.

Den 19-årige venstrefløj, som også i den nu afsluttede og afbrudte sæson fik sine første kampe på HC Midtjyllands førstehold, er nu kommet på kontrakt. HCM og Andreas Simonsen har skrevet under på en et-årig aftale, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Efternavnet Simonsen er velkendt af håndboldkyndige herningensere. Andreas Simonsen er søn af Steen Simonsen, mens Bo, Ole og Kim Simonsen er venstrefløjens onkler. Alle fire brødre huserede for år tilbage på førsteholdet i HC Midtjyllands moderklub Herning FH.

Kim Simonsen er i dag bestyrelsesformand i HC Midtjylland.

- Andreas er jo indbegrebet af det, vi står for. Nemlig at bringe unge lokale talenter frem og lade dem spille på så højt niveau som muligt. Andreas’ far Steen huserede i mange år på venstre fløj i HFH-regi, og nu er Andreas klar til at tage over, udtaler Kim Simonsen.

- At Andreas er gået hele vejen fra ungdomsspiller til førsteholdet bekræfter os i, at vores setup virker - det med at finde tilbage til rødderne med talentudviklingen var det rigtige for klubben. Samtidig er vi altid stolte og glade for, at en lokal ung spiller ønsker at fortsætte i klubben, fortsætter formanden.

Andreas Simonsen har fået hele sin håndboldopvækst i Herning FH, og den unge fløj glæder sig naturligvis over kontrakten med HCM.

- At være med på et så ungt hold, der bare præsterer, er en fornøjelse. Samtidig viser Mads og Søren jo (trænerne Mads Hjortshøj og Søren Baadsgaard, red.), at de ikke er bange for at spille med os unge spillere, hvilket jo er et kæmpe plus for en som mig, der skal udvikles, lyder det fra Andreas Simonsen.

HC Midtjylland, der i den afbrudte sæson sluttede på tredjepladsen i den næstbedste række, 1. division, indleder 13. juli træningen frem mod den kommende sæson.