Bestsellers vilde planer: Vil åbne 120 nye Only-butikker i Europa

Selskabet Bestseller Retail Europe kommer ud med plus på 316 millioner og offensive planer

10. december 2019, 13.39

Bestseller Retail Europe har sine 730 butikker fordelt i Tyskland, Holland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Schweiz, Østrig, Belgien, Frankrig, Spanien, Irland, Luxembourg og Polen. Foto: PR-foto

MODETØJ Modetøjskoncernen Bestseller A/S offentliggjorde for nyligt et samlet overskud før skat 2,8 milliarder kroner i seneste årsregnskab.

Koncernen består af 20 tøjmærker, og her er kvindemærket Only bestemt et af flagskibene. Det bekræftes af regnskabet fra selskabet Bestseller Retail Europe, som ejer 730 Only-butikker i Europa. Overskuddet før skat landede på 316 millioner kroner ud af en omsætning på lige godt tre milliarder kroner.

I det forgangne år har Bestseller Retail Europe åbnet 145 nye butikker. I det nye regnskabsår kommer man igen over 100 butiksåbninger, oplyser Finn Poulsen fra Herning, der er direktør i Bestseller Retail Europe.

- I det igangværende regnskabsår planlægger vi 120 nye butiksåbninger, som dog bliver etableret i større og mere dominerende lokaler. Samlet set åbner vi i år færre butikker - men flere kvadratmeter. For at sikre sundere drift og for at styrke vores nøgletal mod en udfordrende fremtid har vi valgt at lukke 25 butikker i 2020, siger Finn Poulsen i en pressemeddelelse.

De 730 Only-butikker er fordelt på 14 lande, og i Danmark driver selskabet aktuelt 78 butikker.

Stolt og lykkelig

Direktøren glæder sig over det netop offentliggjorte regnskab, som er rekordår for fjerde år i træk.

- Jeg er stolt og lykkelig over, at vi i et særdeles turbulent marked og en tid præget af hård konkurrence kan modbevise, at der kun er krise og negativitet i markedet for retailselskaber af modetøj, udtaler Finn Poulsen.

Selskabet har tidligere favnet flere mærker, men besluttede for et par år siden at rette al fokus mod Only-mærket, og den fokusering afspejler sig ifølge Finn Poulsen i regnskabstallene.

- Vi formåede at holde omkostningerne i ro, herunder at få genforhandlet en række huslejekontrakter til lavere husleje. Vi har lukket flere tabsgivende butikker i årets løb, og den strategi vil også i 2019/20 være et vigtigt fokusområde, oplyser han.

For regnskabsåret 2019/20 forventer Bestseller Retail Europe et koncernresultat før skat i niveauet 360-380 millioner kroner.

Bestseller Retail Europe

Bestseller Retail Europe A/S er en del af Bestseller-koncernen og ejer 730 Only-butikker fordelt på 14 markeder: Tyskland, Holland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Schweiz, Østrig, Belgien, Frankrig, Spanien, Irland, Luxembourg og Polen. Driver 78 Only-butikker i Danmark, hvoraf de 11 åbnede i regnskabsåret 2018/19.

Blev stiftet i 1992 i et samarbejde mellem Finn Poulsen og Troels Holch Povlsen. Finn Poulsen fra Herning er fortsat administrerende direktør, og bestyrelsen udgøres af Anders Holch Povlsen, Poul Bækgaard Laursen og Finn Poulsen.

Selskabet beskæftiger i alt 4400 medarbejdere - heraf 450 i Danmark.