Spørgsmål til DF: Er afgift på engelske ord ikke gakket?

27. januar 2020, 07.15

Peter langborg. Foto: Flemming Hansen

FLERTAL I onsdags 22. januar havde Dennis Flydtkjær, skatteordfører for DF, et indlæg her i avisen, hvori han proklamerer at ville gøre op med gakkede afgifter. Tak, til Dennis/DF for dette, det lyder jo fantastisk, at man endelig vil forenkle vort skatte- og afgiftssystem.

LÆS OGSÅ: Vi betaler for luften i softice: Afliv gakkede afgifter
Vi betaler for luften i softice: Afliv gakkede afgifter

De afgifter, som Dennis nævner i indlægget, er da også gakkede og sikkert også i en vis udstrækning langt dyrere at administrere, end det de indbringer. Flere af afgifterne stammer helt tilbage fra 1922, så det er da ikke for tidligt, at nogen kigger dem efter i sømmene.

Der er dog nogle store »men’er« ved, at det er DF, som tager disse afgifter op. Men DF, hvorfor afskaffede I ikke alle disse »gakkede afgifter«, da I var i gang - og havde flertal for det - i 2018 med virkning fra 2019, hvor nogle af disse afgifter måtte lade livet blandt andet på foranledning af LA?

Men DF, hvad kalder I en afgift på engelske ord? Er dette ikke en »gakket afgift«? Det mente det meste af Folketinget heldigvis, da DF i 2015 ville have en sådan afgift indført.

Men DF (Dennis), hvordan kan I/du, sideordnet med at I/du plæderer for at få disse »gakkede afgifter« fjernet, stemme for finansloven for 2020, hvor der blandt andet er nye afgifter på engangsservice - noget som I/du helt uforbeholdent i forvejen kalder en »gakket afgift«?

Og sådan kunne man lave en længere liste af »gakkede afgifter«, som DF på den ene eller anden måde er direkte implicerede i.

Er det fordi I, der sidder i Folketinget, mangler noget at lave, at I indfører med den ene arm og åbenbart ønsker at afskaffe med den anden? Eller er det endnu engang et populistisk indslag fra DF, som vi er vidne til, nu hvor der næppe er flertal for forslagene længere, som der var i 2018, da I var i gang? Derved er forslagene jo gratis og kommer ikke til at gøre ondt på den socialistiske side af DF, da de ikke kan indføres uden flertal.