Første »beboer« på plads i gammel togstation: Fodterapi-klinik flytter ind

Bandsholm’s Fodterapi er kommet på plads som første nye »beboer« i Bordings gamle togstation

21. september 2019, 10.52

Statsautoriseret fodterapeut Kristinna Bandsholm Klyver har flyttet sin virksomhed Bandsholm’s Fodterapi ind i den gamle stationsbygning i Bording. Foto: Henrik Ole Jensen

BORDING Da arkitekt N.P.C. Holsøe i 1877 tegnede togstationen i Bording, havde han næppe forestillet sig, at bygningen en dag ville huse en klinik for fodterapi.

Men sådan er det anno 2019, hvor stationsbygningen er renoveret og indrettet til klinik og kontorfællesskab.

Første indflytter er Bandsholm’s Fodterapi, der officielt åbner i denne weekend, men de første kunder har allerede været forbi til en kyndig behandling hos statsautoriseret fodterapeut Kristinna Bandsholm Klyver.

Hun er 28 år og bor i Bording med ægtemanden, Jimmi, og sønnen, Bastian, på tre år, der begge har samme efternavn som moderen.

Før var der flere års ventetid

I en årrække kørte Kristinna Bandsholm Klyver som social- og sundhedshjælper, men drømmen om at blive selvstændig voksede, så hun måtte på skolebænken, hvilket 1. juni 2018 resulterede i en autorisation som fodterapeut. Senere har hun taget kursus i vakuumterapi og kursus i kinesisk fodmassage.

- Min autorisation som fodbehandler er min hovedbeskæftigelse. De andre dele er for at have noget ekstra at tilbyde, fortæller hun.

Som iværksætter er et af de store spørgsmål altid, om der er et marked for produktet eller ydelsen.

Dét må siges at være tilfældet hos Bandsholm’s Fodterapi.

- Da jeg blev færdiguddannet 1. juni sidste år, var der én fodlæge med 73 ugers ventetid for folk med henvisning. Så da der blev frigivet syv nye ydernumre her i regionen, tænkte jeg, at det var min chance, siger Kristinna Bandsholm Klyver.

Krav om handicapadgang

Bandsholm’s Fodterapi har nu skiftet adresse fra Jernbanegade 1A i Engesvang til Jernbanevej 2A i Bording.

- Klinikken er flyttet, fordi jeg har fået ydernummer, og så kræver Region Midtjylland, at jeg har handicapvenlig adgang, forklarer Kristinna Bandsholm Klyver.

Ydernummer er det nummer, som en privatpraktiserende sundhedsperson - en alment praktiserende læge, tandlæge, fysioterapeut, psykolog eller fodterapeut - er tildelt som yder af behandlinger for den offentlige sygesikring.

Central og charmerende

Lokalerne i Bording er på cirka 100 kvadratmeter, hvilket er samme størrelse som de fraflyttede i Engesvang.

- Pladsen er bare bedre udnyttet her, fordi jeg ikke har så langt og stort et venteværelse. Desuden synes jeg, at den gamle stationsbygning har en stor charme, og man må sige, at den ligger centralt og er nem at komme til, siger Kristinna Bandsholm Klyver.

Blikket fanger noget, der kunne ligne en tandlægestol. Men her bliver man ikke udsat for rodbehandlinger, og bedøvelse er helt unødvendigt.

- Det er her, jeg giver folk fodbad. Jeg kalder det mit velværerum. Huden på fødderne bliver nemmere at arbejde med, og neglene bliver blødere, forklarer terapeuten.

Klinikken har en bred aldersgruppe som kunder.

Mænd vil også plejes

- Der er mange ældre borgere, men det kan også være helt unge, der har fået nedgroede negle på grund af forkert klipning. Det er mest sygdomsmæssige årsager, der gør, at folk kommer for at få ordnet fødderne. Men der er også mange, som bare gerne vil have blødere hud. Det er velværen, der spiller ind. Jeg oplever også, at mange mænd har fået øjnene op for, at det simpelthen bare er dejligt at få fjernet hård hud på fødderne, siger Kristinna Bandsholm Klyver.

Vakuum hele kroppen

I et andet lokale står to maskiner til vakuumterapi.

Én der kan behandle hele underkroppen på samme tid, og en anden der er beregnet til én arm ad gangen.

Behandlingsformen går kort fortalt ud på, at man med skiftevis lavt tryk og normalt atmosfærisk tryk stimulerer venerne og derved forbedrer blodcirkulationen og kroppens helingsproces. Vakuumterapi bruges blandt andet af sportsfolk og diabetikere.

Bagerst i klinikken finder man værkstedet.

- Her laver jeg indlægssåler til folks sko, forklarer terapeuten, der tager aftryk af klientens fod og derpå laver en afstøbning, som danner base for fremstillingen af en helt personlig sål.

- Det kan være til at afhjælpe nedsunken forfod. Det kan også være for at aflaste hælsporer eller knuder af arvæv inde i foden, siger Kristinna Bandsholm Klyver og forklarer, at andre kropslidelser også kan have gavn af et besøg hos fodterapeuten:

- Har man ondt i knæ, lænd og ryg, vil rigtig mange gå til kiropraktor eller fysioterapeut. Men ofte vil de have gavn af at starte med et kig på fødderne.

I Weekend-magasinet kan du læse mere om vakuumterapi på side 12-14.

Det kunne ligne en tandlægestol, men den er faktisk en velværestol, der bruges ved fodbad inden behandlinger. Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen
Bandsholm’s Fodterapi tilbyder også vakuumbehandlinger til blodomløbet. Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen
Stationsbygningen i Bording har fået en gennemgribende renovering og er lavet om til klinik og kontorfællesskaber. Første beboer er Bandsholm’s Fodterapi, og snart følger flere andre firmaer i bygningen. Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen