Dybt pinlig sag for borgmestre

Udgivet:22. november 2022, 14.30

Læsetid:2 minutter

Jørn Verner Stendorf. Privatfoto

Af Jørn Verner Stendorf Troldhedevej 11, VIdebæk, journalist og kommunikationsrådgiver

SØNDERVIG En sag om placering af en Netto-butik i Søndervig er efterhånden en så pinlig sag for Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V) og hans tro væbner, socialdemokraten og viceborgmester Søren Elbæk, at man må stille endog store spørgsmålstegn ved deres dømmekraft og troværdighed.

De to fik en syngende lussing ved mødet i kommunalbestyrelsen i Ringkøbing-Skjern Kommune i tirsdags, hvor 23 af de 29 medlemmer af bestyrelsen sagde ja til, at undersøgelserne af etableringen af Netto-butikken kan fortsætte. Seks stemte imod, og det var udover Østergaard og Elbæk, fire fra Venstre.

Ydmygelsen af de to borgmestre blev ikke mindre af, at der var et flertal i den 11 m/k store Venstre-gruppe, der stemte for, at Netto-sagen skulle fortsætte, og tre af de fire socialdemokrater stemte også for.

For både Østergård og Elbæk er denne sag derfor et indiskutabelt vink med en vognstang omkring deres manglende politiske format. Tænk sig at disse to politiske frontfigurer gør alt for at forhindre Netto, og dermed hæderkronede Salling Group, i at få fodfæste i Søndervig. Tankevækkende i øvrigt, at Elbæk er formand for erhvervsudvalget og dermed burde være en dynamo, der skal stimulere erhvervsudviklingen i kommunen! Varm luft, tomme løfter og ord er mere reglen end undtagelsen for denne personage!

Den ene syge forklaring efter den anden omkring Søndervigs bymidte, landzone og byzone, har været og er agendaen for at forhindre Salling Group i at give Søndervig et supermarked i en klasse for sig. En bymidte, der ifølge Østergaard og Elbæk ikke må udvides mod sydøst. I praksis er placeringen af Netto butikken blot nogle få meter over det lysregulerede kryds. Her ligger der et oplagt areal på cirka en hektar, som på alle måder er velegnet til butikken.

Østergård og Elbæk har indtil nu solet sig i et sammenrend af rygklappere i Søndervig, der også vil forhindre, at der placeres en Netto på arealet. Det drejer sig blandt andet om en centerforening, og en Meny-købmandsfamilie, der ikke tåler konkurrence. Dybt forstemmende er det, at så indskrænkede og amatøragtige lokale landsbytosser kan fordreje hjernevirksomheden hos seks politikere i den siddende kommunalbestyrelse.

Det er i disse dage et år siden kommunalvalget i 2021. Mit råd vil være at holde et skarpt øje med visse personager i denne bestyrelse for Ringkøbing-Skjern Kommune.

Indlæser debat