Politikere på succesfuld spejdertur

Tre lokale folketings-politikere så nærmere på, hvordan KFUM-spejderne i Snejbjerg har fået gavn af penge fra ny pulje

22. maj 2019, 15.01

KFUM-spejdernes »ulve« og »bævere« fik sammen med de lokale folketingspolitikere fra venstre Mogens Jensen (S), Dennis Flydtkjær (DF) og Andreas Steenberg (R) både slået pløkker i til tipien og spist pizza bagt på bålpladsen i baggrunden af billedet. Foto: Henrik Ole Jensen

SNEJBJERG 100.000 kroner. Så mange penge har KFUM-spejderne i Snejbjerg fået, efter at de søgte om nogle af de såkaldte spillehalsmidler - i en foreningspulje under DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd.

Penge, som har vakt glæde hos de lokale spejdere. Grupperådsformand i spejderforeningen, Anne Dorthe Facius, havde slet ikke regnet med at få hele det søgte beløb.

- Vi søgte pengene til telte og lejrplads-udstyr. Det er rigtig mange penge, og vi er ovenud taknemmelige, siger hun med et smil og tilføjer, at pengene betyder, at foreningen ikke længere skal ud at låne telte og udstyr, når de skal på spejderlejr - men kan købe sit eget.

Halvdelen af pengene er allerede brugt til glæde for de i alt 146 spejdere inklusiv ledere. Blandt andet på nogle spritnye tipi-telte.

Ikke så ministerielt...