Tak til Socialdemokratiet for 580 flere offentligt ansatte i Herning på to år

Udgivet:21. september 2022, 10.40

Læsetid:2 minutter

Dina Raabjerg. Foto: PR-foto

Af Dina Raabjerg byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune og folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

ADMINISTRATION Hvis du sidder og ryster på hovedet over den overskrift, er det helt ok. For det er noget værre vås. Overskriften kommer bare ikke ud af ingenting. Lige nu sprøjter medlem af Folketinget og tidligere minister Mogens Jensen opslag ud på de sociale medier, hvor han fortæller, at med den konservative 2030-plan, så bliver der fyret 40.000 offentligt ansatte. Og senest i weekenden kom teksten »Nej tak til Papes plan: 580 færre offentligt ansatte i Herning.« Det bliver jeg som konservativ noget irriteret over.

Udover, at de fleste nok har fundet ud af, at Socialdemokratiets skræmmekampagne er det pure opspind, så gemmer der sig faktisk en ret interessant historie med modsat fortegn, som de færreste kender.

Danmarks Statistik opgør antal offentligt ansatte for hvert kvartal. Her fremgår det, at der de seneste godt 2 år er kommet cirka 39.000 flere fuldtidsansatte i det offentlige (se statistikbanken.dk). Hvis man bruger S-retorikken betyder det, at der er kommet 580 flere ansatte i Herning på 2 år; og den holder vist ikke ...

Det holder ikke, fordi det er staten, der er ivrig i at ansætte. Det startede allerede så småt under den forrige blå regering, men har taget voldsom fart siden 2020. Siden 1. januar 2017 har staten alene ansat 18.000 flere. I denne uge kunne Cepos så fortælle, at det især er antal ansatte i administration og ledelse, der er eksploderet.

I procent overgår staten langt kommunerne i ansættelsesiver. For eksempel er antal fuldtidsansatte i kommunerne vokset på tværs af landet med fem procent siden fra 1. kvartal 2017 og til 2. kvartal 2022. I staten er det cirka 10 procent. Og det er altså kun på godt to år.

Som skatteborger ryster det mig med den hast, staten har ansat nye medarbejdere i. Det er ikke noget at sige til, at regeringen ikke har råd til at nedsætte energiafgifter og moms, når pengene bliver brugt så lemfældigt på administration.

Og som politiker så ærgrer det mig, hvis det er nødvendigt, at vi skal ud og fortælle usandheder om hinandens politik, bare fordi vi er bagud i meningsmålingerne. Jeg vil personligt hellere fortælle om, hvad vi gerne vil opnå. Og som konservativ vil jeg hellere skabe råderum hos den enkelte borger - og flytte ressourcer fra staten til den borgernære service til børn, ældre og syge - end at spilde uhyre summer på mere administration.

Indlæser debat

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere