112

Fra døgnrapporten: Mand løj om selvmordstrussel og 10-årig pige kørt ned i fodgængerfelt

Her er dagens vigtigste sager fra døgnrapporten

Udgivet:28. november 2022, 11.00

Læsetid:7 minutter

2 måneder siden

Stjal værktøj for 30.000 kroner

HERNING Natten til fredag har der været indbrud i en tilbygning til plejehjemmet på Vestergade. Lokalpolitiet oplyser, at der er skåret hul i noget plastik, og at en hængelås til en container er brudt op. Fra containeren er der stjålet forskelligt værktøj af mærker som blandt andet Dewalt og Milwaukee for en værdi på i alt 30.000 kroner.

----

Påkørt bagfra

HERNING Fredag klokken 14.13 fik politiet besked om, at der var sket et færdselsuheld på Silkeborgvej i Herning. En 35-årig kvinde var kommet til at køre op bag i bilisten foran - en 60-årig mand - som holdt for rødt lys.

Der skete ingen personskade ved uheldet.

---

Hash, kniv og manglende kørekort

HERNING Fredag klokken 19.35 stoppede politiet en 26-årig mand ved parkeringspladsen på Lundvej. Manden havde ingen førerret, og han nægtede at lade sig narkoteste.

Med i bilen havde han to passagerer på 25 år fra Odense. Den ene af dem havde 5,5 gram hash, mens den anden havde en kniv med en bladlængde på 7,5 centimeter. De er alle tre sigtet for deres forhold. Og så er en 19-årig mand fra Hjørring blev sigtet for at låne bilen ud til en uden førerret.

----

19-årig mand smidt ud: Sparkede til cykler og juletræer

HERNING En 19-årig mand fra Ikast blev ud på de tidlige morgentimer lørdag smidt ud fra Fox and Hounds i Østergade. Det fik dog ikke den unge mand til opføre sig ordentligt, idet han begyndte at sparke til nogle juletræer og nogle cykler. En dørmand optog optrinnet, og så var der bevismateriale til politipatruljen, som et par minutter senere kunne sigte manden for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen

---

Indbrud i parkeret bil

HERNING I weekenden har der været indbrud i en parkeret og aflåst Mercedes på Vestergade. Lokalpolitiet oplyser, at der blandt andet er stjålet et hævekort, et benzinkort og en bærbar computer.

----

10-årig pige kørt ned i fodgængeroverfelt

TJØRRING Lørdag eftermiddag blev en 10-årig pige fra Tjørring kørt ned i et fodgængeroverfelt ved Holstebrovej og Valløvej. Bilen blev ført af en 83-årig kvinde, som ikke havde set pigen.

Den lille pige blev kørt til kontrol på Regionshospitalet Gødstrup. Ifølge lokalpolitiet slap hun nådigt med en blandt andet en forstuvning.

---

Aggressiv ad to omgange

HERNING En 26-årig mand fra Hammerum gjorde sig lørdag uheldigt bemærket ad et par omgange. Først var han klokken 19.07 i Bredgade i Herning, hvor han var så aggressiv og højtråbende, at han blev sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen.

Klokken 22.55 var den så gal igen, da den 26-årige mand blev smidt fra en 7-Eleven-butik. Endnu engang var han udadfarende og udadregerende. Han blev på ny sigtet, men han blev dog ikke anholdt nogle af gangene.

---

To Netto-tyve på spil

HERNING Lørdag aften slap to mænd af sted med 1000 kroner fra kassen efter et tyveri i Netto på Engholm Søpark.

Den ene mand beskrives som 20-30 år, 170-180 centimeter høj, kraftig af bygning, bar sort kasket, sort dynejakke og shorts og havde en tatovering på benet. Den anden mand beskrives som 20-30 år, 165-175 centimeter høj, tynd, bar sort kasket og rød dynejakke.

Hvis man ud fra signalementet kan genkende de to mænd, hører politiet gerne om det.

---

Stjal overvågnings-kamera

TJØRRING Lørdag mellem klokken 18-21 har der været indbrud i et hus på Klintholmvej i Tjørring. Gerningsmanden har tilsyneladende skaffet sig adgang gennem et vindue ud mod haven. Der er blandt andet blevet stjålet et overvågningskamera.

----

Anholdt i en times tid

HERNING Natten til søndag klokken 01.10 stod en 19-årig mand fra Bording bag nogle uroligheder i Jyllandsgade. Han kunne ikke opføre sig ordentligt, og derfor blev han anholdt i en times tid.

---

Rolex-ur, ny computer og smykker blandt det stjålne: Villa-indbrud på Sorøvej

HERNING Lørdag aften har der mellem klokken 18.15 og 01.53 været indbrud i en villa på Sorøvej i Herning. Gerningsmanden er brudt ind via en kælderdør, og ifølge politiet er følgende meldt stjålet: Et Rolex-ur, håndværkerværktøj, smykker, en ny pc og 7500 kroner i kontanter.

---

Øltyveri blev dyrt: Øltyv måtte punge ud

HERNING En rumæner forsøgt natten til søndag at stjæle to Kronenbourg-øl i 7-Eleven til en værdi af 56 kroner. Men han blev opdaget, og da han ikke bor i Danmark, fik han lov at betale et bødeforlæg på 1000 kroner, hvilket han gjorde med det samme.

---

Kassedykkeri i Gjellerup: Stjal 13.000 kroner fra Rema 1000

GJELLERUP Søndag aften kort før klokken 21 forsøgte tre 24-årige mænd at stjæle kontanter fra Rema 1000 i Gjellerup. Mens to af mændene distraherede personalet, dykkede den tredje mand ned i kassen og nappede 13.000 kroner.

De to mænd, der distraherede personalet, er sigtet, mens politiet fortsat mangler at få fat i den tredje mand. Det er dog kun et spørgsmål om tid, før politiet får fat i ham. Alle tre gerningsmænd bor på et opholdssted.

----

Ældre cyklist påkørt: Fik knubs og slog hovedet

AULUM En 77-årig mandlig cyklist blev fredag formiddag ramt af en 41-årig kvindelig bilist fra Skive, da hun kom kørende ad Jyllandsgade i østlig retning. Manden fik knubs og slog blandt andet hovedet, men der skulle ifølge lokalpolitiet ikke være tale om livstruende skader. Den 41-årige bilist er sigtet for at overtræde vigepligten.

---

Indbrud i hus

SDR.FELDING Lørdag har der været indbrud i et hus på Vestergade i Sdr. Felding. Politiet oplyser, at et stuevindue er brudt op, og at man endnu ikke har overblikket over det stjålne.

---

Værktøj meldt stjålet

VILDBJERG Mellem torsdag og søndag har der været indbrud i et nybyggeri på Åbjergvænget i Vildbjerg. Politiet oplyser, at der er stjålet forskelligt håndværkerværktøj fra stedet.

----

70-årig butikstyv i Føtex

IKAST Fredag klokken 15.08 blev politiet kaldt til Føtex i Ikast, hvor en 70-årig lokal mand var blevet taget for butikstyveri. Det er ikke blevet noteret i døgnrapporten, hvad manden har stjålet, men han var ikke særlig samarbejdsvillig og blev sigtet for butikstyveri.

---

Påstod at være i fare

IKAST I løbet af weekenden var politiet to gange på besøg hos en 64-årig mand fra Ikast. Her ringede han to gange til 112 og sagde, at han havde skåret sig i håndleddet i selvmordshensigt. Begge gange troppede både politi og ambulance op hos manden, og den ene gang lagde politiet døren ned ind til ham for at se, om han var i nød. Det viste sig dog, at han ikke fejlede noget som helst.

Den 64-årige mand har lavet samme nummer tidligere, og nu har han fået to nye sigtelser for at have misbrugt faresignalet.

---

Vindue blev smadret

IKAST En villa på Vesterhåb i Ikast fik lørdag klokken 17.45-18 uønskede gæster, da tyve skaffede sig adgang til huset ved at ødelægge et terrassevindue med en sten. Der er endnu ikke klarhed over, hvad der er blevet stjålet ved indbruddet.

---

Stjal robotstøvsuger

IKAST Lørdag mellem klokken 15 og 21.55 var der indbrud i en villa på Svaneparken i Ikast. Det er uvist, hvordan tyven kom ind, for politiet har ikke kunnet finde opbrudsmærker.

Men der er blevet stjålet 5000 kroner i kontanter, en robotstøvsuger til en værdi af 4445 kroner og guldsmykker af større værdi.

---

Indbrud på Thygesensvej

IKAST Lørdag eftermiddag var der indbrud i en villa på Thygesensvej i Ikast mellem klokken 17.15 og 18. Tyven kom ind ved at bruge et kojern til at bryde et vindue til et bryggers op, og der er stjålet kontanter og smykker.

---