112

Efter undersøgelse: Spor efter ammoniakdampe på rasteplads

To rastepladser er fortsat lukkede. Der er blevet målt ammoniakdampe, men man ved endnu ikke, hvor de kommer fra

4. juli 2020, 17.24

Flere personer skulle være blevet dårlige efter et toiletbesøg på rasteplads ved Søby Vest. Foto: Tom Laursen

SØBY Lørdag først på eftermiddagen modtog politiet en anmeldelse fra en borger, som var blevet dårlig efter et toiletbesøg på rastepladsen ved Søby Vest. Til politiet fortalte han, at han også havde hørt om andre, som var blevet dårlige. Det er dog ikke lykkedes politiet at komme i kontakt med dem.

Siden blev rastepladsen spærret af - og også rastepladsen på den modsatte side blev lukket ned, så man kunne undersøge stedet nærmere og tage alle forholdsregler. Både politi, redningsberedskab og sundhedspersonale var fremme på stedet.

Indsatsleder fra Brand & Redning MidtVest, Kim Bjerg Wemmelund, fortæller, at der blev fundet nogle ammoniakdampe.

- Det kan forklare, at nogen er blevet dårlige, fortæller han.

Hvor dampene kommer fra, kan han dog ikke sige.

- Der er både nogle septiktanke og nogle udslagskummer - dem kan der være puttet alt muligt i, siger han.

Tyder ikke på noget kriminelt

Nu er det Vejdirektoratets opgave at finde ud af, hvor dampene kommer fra, og indtil da vil toiletterne på de to rastepladser være lukkede.

- Der er ikke nogle giftstoffer, man skal være bekymret for, og der er ikke noget farligt uden for toiletbygningen, siger Kim Bjerg Wemmelund.

Har man benyttet sig af toilettet på rastepladserne ved Søby og fået det dårligt, opfordrer Allan Riis, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, til, at man søger hjælp.

- Ud fra politiets, sundhedspersonalets og redningsberedskabets arbejde på stedet tyder det ikke umiddelbart på, at der skulle være sket noget kriminelt, siger han.