Udvides med en dag: Herning-festival har vokseværk

Herning Opera Festival udvides med en dag og finder sted fra 23. til 27. august

Udgivet:01. juni 2023, 05.16

Læsetid:3 minutter

Herning Opera Festival har tidligere besøgt blandt andet Herningsholm. Foto: Pr-foto

4 måneder siden

HERNING Holdet bag dette års operafestival arbejder disse dage hårdt på at få de sidste detaljer klar inden lanceringen af årets festivalprogram.

En ting står dog allerede helt klart - der kommer til at lyde klassiske toner i hele Herning, når Herning Opera Festival løber af stablen for femte gang 23. til 27. august 2023.

Dette års operafestival realiseres i samarbejde med rigtig mange partnere, medarrangører og bidragsydere. De har blandt andet gjort det muligt at forlænge festivalen med en ekstra dag, så operafesten nu varer i hele fem dage. Dertil tager rigtig mange af byens kulturinstitutioner del i festivalen, så der kan opleves koncerter og events rundt omkring i hele byen.

Aldrig før har så mange kulturarrangører og samarbejdspartnere været en del af operafestivalen, og de spiller en afgørende rolle for festivalens eksistens.

Stand Up’era

- Herning Opera Festival er et stort og vigtigt sammenskudsgilde. Foruden de mange bidragsydere og den store opbakning blandt både lokale og nationale kulturaktører, ville festivalen ikke eksistere. Vi er glade og stolte over at så mange dygtige mennesker har valgt at være en del af dette års festivalprogram, siger Mads Bille, kunstnerisk leder af Herning Opera Festival, i en pressemeddelelse.

Blandt de mange lokale medarrangører og samarbejdspartnere kan nævnes Kulturhotellet Højhuset, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museum, Fermaten, Ensemble MidtVest, Herning Bibliotek, Heart, Herning Gymnasium, Team Teatret, Herning Kirke, Herning City, Den Jyske Sangskole, Herning Kommune og mange flere.

- På Fermaten støtter vi op om Herning Operafestival for at fejre den kulturelle mangfoldighed, vi har i Herning. Stand Up’era er en forening af operaens magi og stand-up comedyens latter, som passer rigtigt godt ind i den mere uformelle ramme, som Fermaten kan tilbyde. Publikum var rigtig glade for Stand Up’era på Fermaten sidste år, og vi glæder os til, igen i år, at være med skabe uforglemmelige øjeblikke under Herning Operafestival, fortæller Rikke Andersen, spillestedsleder på Fermaten.

På grund af den store publikumssucces i 2022 indeholder dette års program to aftener med Stand Up’era, og billetterne er netop sat i salg på Herning Opera Festivals hjemmeside.

Kunstnere fra hele Norden

I den sidste uge i august flytter 50 unge mennesker fra hele Norden ind i Hernings nye Kulturhotel, hvor de indlogeres i forbindelse med deres engagementer på Herning Opera Festival. Her er tale om både orkestermusikere fra Lumbye Akademiet, sangere fra Young Nordic Opera Choir, talentfulde masterclass elever og unge fremstormende solister.

Kulturhotellet Højhuset er en vigtig samarbejdspartner for operafestivalen, og her vil man i år blandt andet kunne opleve den traditionsrige Opera Brunch, som tidligere har fundet sted på Torvet i Herning.

- Vi vil meget gerne støtte sangen i Herning - og i dette tilfælde operaen. Når den Jyske Sangskole henvender sig med et arrangement som dette, så ved vi, at kvaliteten er i orden, niveauet er højt og formatet er i øjenhøjde, så vi er meget glade for at indgå i et samarbejde om Operafestivalen, siger Michael Bjørn Nellemann, direktør på Kulturhotellet Højhuset.

Tilbage i Sdr. Anlæg

Efter nogle smukke koncerter ved Herningsholm Museum sidste år, er den store operascene nu tilbage under bøgetræerne i Sdr. Anlæg.

Her præsenteres festivalens store gratis koncerter både fredag, lørdag og søndag.

Derudover er der i år en overraskelse i form af et helt nyt format lørdag aften - hvad det er, løfter festivalen først sløret for, når det samlede program præsenteres midt i denne måned.

Operaen vil naturligvis også være at finde i byrummet, hvor Poulsens Plads i år er omdrejningspunkt for flere af koncerterne.

Nogle koncerter er allerede at finde på festivalens hjemmeside, og i midten af juni lancerer arrangørerne det samlede program.