Ludersøn og VAR-check

Udgivet:30. maj 2023, 14.51

Læsetid:2 minutter

Henrik Køhler. Foto: Privatfoto

Af Henrik Køhler. Himmelbjergvej 91 Laven st.

4 måneder siden

FODBOLD Min gode ven Klavs P. og undertegnede var afsted i Jysk Park mandag til SIF’s sidste hjemmekamp. De eneste pladser, han kunne finde dagen forinden, var 15 meter fra udebanetribunen, der var pænt fyldt op med trommende og syngende hedebønder fra Herning.

Det er en tradition, at stadion-speakeren råber fornavnet op på de enkelte spillere, og publikum råber efternavnet i samlet kor. Måske man kunne høre de rigtige navne andre steder end der, hvor vi sad, for her lød et rungende »LUDERSØN« efter hvert fornavn. Altså før spillet var gået i gang, og før en modstander eventuelt havde lavet et groft frispark (hvor det udtryk i øvrigt heller ikke hører hjemme!).

Det er ualmindeligt plat og superdårlig stil.

Ellers var vi vidne til hele tre VAR-check situationer, hvor ingen gik SIF’s vej. Forleden i Horsens havde vi to af slagsen, der heller ikke gik SIF’s vej.

Kan nogen mon huske et VAR-check, der har godkendt et mål til SIF? Hvis ja, kan man måske vinde to billetter til den første hjemmekamp i den nye sæson.

Det er som om, alt for mange situationer bliver overladt til VAR, og man tør dårligt juble igennem, når der scores, for risikoen for et følgende VAR-check er overhængende.

Spillerne virker også tydeligt påvirkede i de lange minutter, hvor der tjekkes.

Ved pausen undrer vi os over, at der ikke har lydt et grynt fra Lyngby-kampen over højttaleranlægget. Det er jo trods alt kun én kamp, der bliver spillet samtidig.

»Alle på nær dig har det jo på telefonen,« forsøger min makker. Jamen, det er sgu da ikke det samme, som at det bliver nævnt ud over stadionanlægget, så vi kan få en fælles oplevelse ud af det, tænker jeg ved mig selv. Det kan vel ikke være mangel på ressourcer der gør, at man ikke kan sende besked ud, når der bliver scoret i en kamp der spilles parallelt. Heller ikke en lyd i pausen.

Ellers superunderholdende kamp som SIF vandt med 11-3 i målchancer, og så fik vi endda to gratis fadøl, da vi gik ud. Det var netop de to, som vi havde været for dovne eller nærige til at hente i løbet af kampen.