Et brud med alkoholtabu

Mød forfatteren og psykologen Marie Brixtofte på Ikast Bibliotek

Udgivet:18. oktober 2019, 15.20

Læsetid:2 minutter

Forfatter og psykolog Marie Brixtofte gæster Ikast den 7. november. Foto: PR-foto

4 år siden

IKAST Forfatter og psykolog Marie Brixtofte vil gerne bryde tabuer og bruger i den forbindelse sin uddannelse, sine møder med mennesker og ikke mindst sin egen opvækst med en alkoholiseret far, den tidligere Farum-borgmester og folketingsmedlem Peter Brixtofte, når hun tager rundt i det ganske land og forsøger at sætte fokus på alt det, som alle har med i bagagen.

Torsdag 7. november kan hun opleves på biblioteket i Ikast, hvor hun i et fællesarrangement med Ikast-Brande bibliotekerne og LOF i Herning og Ikast holder foredrag med titlen: Livet med en alkoholisk far – og sorgen ved tabet.

Foredraget handler om alt det, alle render rundt med i bagagen – fordi de fleste har oplevet en eller andet grad af noget dysfunktionelt i opvæksten.

Foredraget er særligt relevant for dem, som har haft alkohol eller misbrug inde på livet, om det så er forældrenes eller eget misbrug. Det er også relevant for dem, som bakser med lavt selvværd, kontrol-behov eller har svært ved at sige fra og være omsorgsfuld over for dig selv.

- Det er relevant hvis man har mistet en nærtstående eller hvis man var interesseret i Peter Brixtofte, siger Marie Brixtofte, som også vil tale om, hvordan den medfølgende bagage kan spænde ben for voksne.

- Selv for en 40-årig psykolog som mig, understreger Marie Brixtofte.

Hun kommer med bud på, hvad man kan gøre for at arbejde med udfordringerne, uden at blive til ofre.

- Det handler om muligheden for at blive mere fri af fortiden og derved lykkelige. Hvordan vi ligefrem kan vende nogle af de ting, som spænder ben for os, til at blive vores ressourcer. Vi kommer til at tale om TikkaMassala-fælden, kontrol, selvværd, spiseforstyrrelser, eget misbrug, sorg og meget mere, fortæller forfatteren og psykologen, der får utrolig god respons på sine foredrag, hvor publikum kommer tilbage.

-Jeg har arbejdet som psykolog i mange år, og kender derfor til de ting, de fleste af os bakser med og har derfor vinklet foredraget på en måde, så det er relevant for de fleste, understreger hun.