Efter blæsten: Sand i smådriver

27. april 2021, 13.54

Drivedannelsen af sand ved motorvejsrundkørslen i Aulum er ikke stor nok til at genere hverken bil- eller cykeltrafik. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM Erindringen om vejret ændrer sig hurtigt. Vi kan næppe huske, hvordan vejret var sidste vinter, og i barndommen lå der jo altid sne op til tagskægget. Somrene var varme og tørre, og alt var godt.

Når forårssolen nu brager løs, og når de bare arme bliver sluppet fri, så er det jo heller ikke til at forstå, at for nogle dage siden var himlen ganske vidst blå, men vinden var stiv, og kulden derfor bidende. Og luften var visse steder grå-brun-sort af løs sandjord, der føg gennem luften.

De små korn kan stikke mod huden, og støvet sætter sig mellem tænderne og dybt inde i ørernes kringelkroge som et minde, der kan graves frem selv et par dage efter.

Ikke nok til 20 tønder land, men en lille påmindelse om turen i det fri, når man igen sidder indendørs. Nyvasket - med snavsede ører.

Sandet har lagt sig. De mørkebrune, nysåede marker har visse steder fået et lysebrunt - næsten hvidt - skær de steder, hvor det fine sand er blæst ind og har lagt sig et nyt sted.

Andre steder ligger sandet uden for markernes skel som venter det på, at vinden skal vende.

Det er ikke klitter, men nogle steder minder det lidt om terrænet ved Vestkysten - dog uden den vegetation, der normalt vokser i sandet. Foto: Henrik Lind Jørgensen

Indlæser debat...