Populært koncept er tilbage: Golf er også en damesport

Konceptet Kvinder & Golf vender tilbage i Trehøje Golfklub i et forsøg på at trække flere kvinder til klubben, der ønsker at gøre kønsfordelingen mere lige

Udgivet:08. marts 2023, 10.16

Læsetid:3 minutter

Kvinderne i Trehøje Golfklub har i forvejen deres eget kvindehold, som træner sammen en gang om ugen. Foto: Henrik Ole Jensen

Mathias Guldberg
Journalist| mag@herningfolkeblad.dk

VILDBJERG Til april kan man igen prøve kræfter med forløbet Golf & Kvinder i Trehøje Golfklub. Konceptet vender tilbage efter sidste års succes med fuldtalligt hold og positive tilbagemeldinger.

Forløbet går ud på, at kvinder over otte uger prøver kræfter med golfsporten og samtidig dyrker en række forskellige aktiviteter. Golftræningen suppleres blandt andet med fitness, spadsereture i naturen og samvær og hygge over lidt mad.

- Selve træningen er et begynderforløb, som er gratis. Deltagerne har ikke under 50 i handicap, før vi slipper dem igen, forklarer Lars Ole Wulff, formand i Trehøje Golfklub.

Konceptet er ikke mere end tre år gammelt, men er blevet enormt populært i golfklubber landet over de seneste par år, og nu giver Trehøje Golfklub det altså et skud igen.

- 17-18 ud af de 20, der gik på sidste års hold, har siden meldt sig ind i golfklubben, fortæller en glad Lars Ole Wulff.

Også en kvindesport

I Trehøje Golfklub ønsker man sig flere kvindelige medlemmer i en i forvejen mandsdomineret sport, forklarer Lars Ole Wulff, som håber, at konceptet Kvinder & Golf endnu en gang kommer til at åbne kvinders øjne for sporten.

- Det er rart, at det kun er piger, og at holdet ikke er domineret af mænd, siger Lars Ole Wulff og fortsætter:

- For kvinder er det lige så meget samværet om golfen, det handler om. De danner også grupper bagefter. To tredjedele af dem, som startede sidste år, kendte ikke hinanden i forvejen, men med det samme udvekslede de kontaktoplysninger.

Bidt af golf

En af sidste års deltagere til forløbet Kvinder & Golf var 54-årige Hanne Stokholm fra Holstebro. Hun ledte efter en måde at dyrke motion på, som også var social og endte med at blive bidt af golfsporten. Nu spiller hun golf en gang om ugen i Trehøje Golfklub med en veninde, hun mødte under forløbet.

- Jeg synes, det var en rigtig god oplevelse. Det var første gang, jeg prøvede at spille golf. Fra jeg trådte ind i klubhuset var der en tryg stemning, hvor man følte sig taget godt imod. Det er det, Trehøje kan, fortæller hun.

Og så var det en fordel at begynde på et hold som udelukkende bestod af kvinder, synes Hanne Stokholm.

- Det ville måske holde nogle væk, hvis der også var mænd. Det er nemmere kun med kvinder, fordi så er man sammen med ligesindede, siger hun og anbefaler forløbet som en måde at komme i gang med sporten på:

- Man har en mentor på fra starten, så man bliver taget i hånden.

Flest mænd

I øjeblikket har Trehøje Golfklubber omtrent 1200 medlemmer i alt, hvoraf 30 procent er kvinder, oplyser klubbens formand. Han håber, at fordelingen fremover bliver mere lige.

- Vi skal gerne tættere på 50 procent, fordi golf er en familiesport, og vi ser, at kvinderne oftere trækker børnene med.

Det er nemlig en sport, hvor alle kan konkurrere med alle.

- Så kan man foretage sig noget sammen med sin familie. Handicapniveauet i sporten gør, at alle kan konkurre med alle.

Indlæser debat