Tirsdagstanker: Mere med hjertet ...

25. maj 2021, 09.39

Allan Kristensen, Citychef. Foto: Henrik Ole Jensen

HJERTE 18 pandemimåneder er snart gået, vi testes, vores adfærd testes - en sommer titter langsomt frem, alting springer ud - en smuk årstid.

Jeg håber, at vores nu mere »normale« tilgang til hverdagen vil blive levet mere med hjertet.

Jeg elsker 7400, elsker min by og det, der sker her, og den puls, det har, så det hjerte er på plads. Jeg elsker også mit hjem, mit netværk og det sidste hjerte af det, jeg sådan rigtig elsker, ligger i inderlommen på min datter, så jeg altid er tæt på hende, hvor end hun er.

Jeg har begået masser af fejl, og jeg er ikke nødvendigvis klogere, end at flere af dem er de samme igen og igen.

Jeg er på nogle punkter stadig lige så naiv, som da jeg var syv, og vil altid tro på det bedste i alle mennesker, også selvom det modsatte bliver bevist. Og jeg tror stadig til fulde på, at hvis vi taler gennem vores hjerter, så når vi længst.

En skøn kvinde her fra byen kom med en ide, som får mig til de næste hjerte-linjer.

Forestil dig et lille eksperiment inde i din hjerne ... at vi alle, når vi mødtes, lagde vores hånd på vores hjerter som en gestus og et symbol på, at vi taler og handler ud fra hjertet. Forestil dig derefter, at alt, hvad vi siger, gør, tror på, handler ud fra, er kærlighed og med et uselvisk ønske om at ville det bedste for vores omgivelser på samme tid. At vi kunne forstå, at det hele hænger sammen. At en god handel, en god idé, en god beslutning, en god samtale kun er god, hvis den beriger og udvikler begge eller alle parter. Som ræven i »Den lille Prins« siger: Kun med hjertet kan man se rigtigt; det, som er vigtigst, er for usynligt for ens øje.

Er du en af dem, der tænker og handler med hjertet?

Gennem et dejligt og efterhånden »halv«-langt liv har jeg her midtvejs snart studeret og mødt rigtig mange hjerter.

Alt fra små nybagte hjerter, der fødes med store udstrakte og omfavnende arme, og som går igennem hele livet med en stor madpakke på ryggen og en ekstra sæk til at rumme og favne alle de møder på deres vej.

Vi snakker tit om »de rigtige sten« i livets rygsæk, men hvad med hjertet?

Det kan nogle gange være svært at finde hjertet midt i stress, travlhed, business og pandemi, men jeg tror, det vil klæde med mere hjerte

At kunne finde rundt i indkøb, budgetkonti, møder og sociale medier samt at kunne stave til bruttonationalprodukt er rigtig vigtigt, men lad det ikke fylde hele livet og være den største vitaminkilde.

Mærk efter i hjertet - det kan noget. Giv noget af hjertet - det kan noget. Gå forrest med hjertet - det kan noget. Jeg tror, vi får brug for hjerte efter en tid, hvor der var så meget, »vi ikke måtte og kunne«. Pas på hjertet.

Skal en midaldrende herre sidde og skrive om hjerte? Ja, jeg skal, for det, du lige har læst, kommer fra hjertet.

Indlæser debat...