PwC flytter 35 stillinger fra Holstebro til Herning

PwC samler sine kompetencer i en større enhed i Herning for at styrke kundebetjeningen - flytter 35 stillinger fra Holstebro

30. maj 2020, 14.54

PwC-kontoret i Herning skal i fremtiden huse 35 ekstra medarbejdere. Foto: Kim Hansen

ERHVERV Revisorfirmaet PwC har gang i det helt store flytteri i øjeblikket, 35 revisorer og rådgivere fra firmaets Holstebro-afdeling skal i fremtiden arbejde i Herning. Statsautoriseret revisor og partner i PwC, Kim Vorret - der er Business Unit-leder for PwC her i området - fortæller, at det at være revisor er ikke som i gamle dage, hvor én mand kunne spænde over rigtig mange forskellige opgaver.

- Vi er i et marked, hvor revisor i stadig større omfang er relevant som forretningsorienteret rådgiver, der både kan sikre overholdelse af relevant lovgivning - skat, moms, regnskab - og samtidig kan bidrage til virksomhedens strategi og forretningsudvikling med indsigt i branchen og økonomisk sparring. Det behov kan vi i endnu højere grad imødekomme med et stærkt samlet og specialiseret team i Herning. Virksomhederne efterspørger meget mere komplekse ting, hvor det er nødvendigt med specialviden på et mere snævert område. Målet med at samle kontoret på en adresse er, at vi får mere specialviden og kompetencer på et sted. Det er det, kunderne efterspørger, siger Kim Vorret.

Han peger også på den digitalisering, der sker i øjeblikket.

- Her er det vigtigt, at man har så stor mulighed for sparring som muligt, siger han.

Revisor-sammenlægninger

En anden fordel ved samlingen af kompetencerne er ifølge Kim Vorret, at PwC i Herning nu har et team på i alt 10-12 medarbejdere, som samlet kan rådgive kunderne i forhold til de mange hjælpepakker, ligesom de er en del af teamet bag PwC’s gratis hotline om hjælpepakkerne, hvor virksomheder kan ringe ind for at få svar på netop deres situation.

PwC foretog også i december en stor personale-beslutning. Her solgte man afdelingerne i Ringkøbing og Skjern til herningensiske Partner Revision.

- Der sker en centralisering i branchen i øjeblikket, hvor man hele tiden hører om sammenlægninger af mindre enheder til større enheder, forklarer Kim Vorret - og tilføjer, at sammenlægningen mellem Holstebro- og Herning-afdelingen har været planlagt gennem længere tid.

Herning-bygning vandt

Han fortæller, at det var de små marginaler, der afgjorde, hvor PwC ville samle deres kræfter.

- Det kunne lige så godt have været Holstebro. Herning havde dog den fordel, at bygningerne her var nyere og mere tidssvarende til at kunne rumme flere folk, siger han og understreger, at PwC fortsat vil være lokalt forankret og tæt på kunderne:

- Vi samler kompetencer i Herning, men vil fortsat have en stærk lokal forankring - både i Herning, Holstebro, Ikast-Brande samt Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi ser helt klart dette som en styrkelse af vores kundebetjening i en stadig mere digitaliseret verden og som et tiltag, der kan være med til at sikre, at vores kunder kan få adgang til den bedste rådgivning også i fremtiden. For med en større og samlet enhed vil vi i endnu højere grad kunne skabe et attraktivt miljø i forhold til kompetenceudvikling og tiltrækning af talenter samt sikre et højt fagligt niveau over for vores kunder, fortæller Kim Vorret.

Med den nye samlede enhed bliver PwC i Herning Midt- og Vestjyllands største revisions- og rådgivningsvirksomhed med knap 100 medarbejdere.