Regn i spandevis: Herning er en millimeter fra våd danmarksrekord

Det har været et vådt år i Danmark - ikke mindst i Herning Kommune

23. oktober 2019, 14.41

Det regner og det regner og det regner. Det kan man regne med. I Herning er der i år faldet 862 millimeter nedbør. Foto: Flemming Hansen

HERNING Det kommer næppe som nogen overraskelse, at det har regnet ret så meget i år. Og hvis man har fornemmelsen af, at nedbøren har været særlig voldsom her i det midtjyske, tager man ikke fejl.

Det viser en opgørelse, som DR i dag har publiceret. Her lyder det, at Danmark allerede lørdag passerede 712 millimeter nedbør på landsplan. Det gør året vådere end gennemsnittet fra 1961 til 1990 i forhold til den såkaldte klimanormal. Det viser tal fra DMI.

Vådeste døgn

I Herning Kommune har året budt på 862 millimeter nedbør, hvilket placerer kommunen som Danmarks næst-vådeste. Nummer et på listen er naboerne fra Holstebro, der napper den lidt kedelige danmarksrekord med en enkelt millimeter foran Herning - her er der således faldet 863 millimeter nedbør.

Omkring Herning fik man årets hidtil vådeste døgn tilbage i midten af august, da man 18. august fik godt 24 og en halv millimeter nedbør. Men den vådeste måned er aktuelt september med knap 164 millimeter regn denne måned.

Nummer 3, 4 og 5 på listen over landets vådeste kommuner er henholdsvis Billund, Struer og Vejle.

Kommunen med mindst nedbør er Lolland. Det skriver DR.