Herning-par åbner butik for bogtosser

Herning-par åbner antikvariat med bøger og genbrugsting

5. oktober 2016, 17.54

Pernille og Allan Boye Thulstrup omgivet af læste bøger og brugte møbler og ting i deres nye antikvariat, Obscurum, i Fonnesbechsgade. Foto: Flemming Hansen

herning - Nu åbner vi, og så er vi spændte på at se, om vi er de eneste bogtosser i Herning, eller om der skulle være andre ligesom os, siger Pernille Boye Thulstrup med et stort smil.

Hun går og stiller bøger på plads, da Herning Folkeblad kigger indenfor i Hernings nyeste forretning: et antikvariat, først og fremmest med læste bøger, men også med gamle møbler, lamper, avisholdere, lysende globusser, grønne planter, og hvad der ellers skal til for at skabe hjemlig hygge mellem de mange bøger. Det hele er til salg.

- Alt her kan købes på nær personalet, siger Pernille Boye Thulstrup, der udgør personalet, assisteret af Allan Boye Thulstrup, som hun deler både bøger og avis med.

Antikvariatet har de givet det lidt mystiske navn Obscurum. Det emmer af eventyr og den magi, man kan finde i bøgernes verden.

Alt skal være klart, til at Obscurum kan slå dørene op for kunderne den kommende lørdag-søndag 8.-9. oktober, så Pernille Boye Thulstrup har travlt.

Skabt eget drømmejob

Som antikvariatsboghandler må hun blive en af landets bedst uddannede af slagsen. Hun er kandidat i religionsvidenskab og arkæologi, men de syv års universitetsstudier og praktisk arkæologisk arbejde i felten både i Danmark og i udlandet har ikke kunnet omsættes i det arkæolog-job, hun havde håbet på. Så i stedet gik hun og ægtefællen, der er ansat som kommunikationsmedarbejder i Herning Kommune, i tænkeboks. Da de kom ud fra dén, var det med en god idé:

- Når jeg ikke kunne få et job inden for mit fag, skulle jeg selv skabe mig et drømmejob. Og det har jeg gjort, konstaterer Pernille Boye Thulstrup, som sideløbende med sin nye tilværelse som selvstændig har et deltidsjob i kiosken på sygehuset de tre første dage af ugen.

Antikvariatet i Fonnesbechsgade får åbent hver torsdag, fredag, lørdag og søndag.

s Foto: Flemming Hansen
e Foto: Flemming Hansen
e Foto: Flemming Hansen
s Foto: Flemming Hansen
we Foto: Flemming Hansen
we Foto: Flemming Hansen
w Foto: Flemming Hansen
we Foto: Flemming Hansen
we Foto: Flemming Hansen
we Foto: Flemming Hansen
we Foto: Flemming Hansen
we Foto: Flemming Hansen
sd Foto: Flemming Hansen
sd Foto: Flemming Hansen
we Foto: Flemming Hansen