Missionæren fra nord

Som barn forstod han ikke, hvorfor hans mor slog korsets tegn for hans ansigt og bryst hver aften. Efter en rejse ind i troen og fra Færøerne til Danmark er Heri Elttør nu missionær på 20. år

26. maj 2019, 15.03

Heri Elttør er blandt andet regionsmissionær for Indre Mission i Aulum, og derfor kommer han også jævnligt i missionshuset i den by, hvor han bor, men hans arbejde er spredt ud over et større område i det nordvestjyske. Foto: Henrik Ole Jensen

Forleden var Heri Elttør til pokal­finale i Parken. Fodboldkampen var spændende til sidste minut, og glæden var stor, da FC Midtjyllands spillere kunne hæve pokalen.

Heri Elttør var også glad. Han smiler bredt ved tanken. Men oplevelsen er også et billede på hans eget liv.

- Som publikummere sad vi og var glade, men det var jo anderledes at være inde på banen og være med til at vinde kampen. Være helt tæt på. På samme måde er det med Jesus. Ham vil jeg også være tæt på, siger Heri Elttør.

Og det er den 52-årige færing. Han lever for Jesus, og han lever af hans ord. Som regionsmissionær i Indre Mission.

- Engang spurgte en nabo mig, om en missionær ikke er sådan en, der rejser rundt i Afrika. Jo, det er der nogle, der gør, men ikke mig, siger Heri Elttør, som bevæger sig i linjen mellem Aulum og Thyborøn.

Han er godt tilpas med, at de 150 dage hjemmefra - rundt i Danmark ganske vist - han havde årligt indtil 2011, er blevet erstattet med et mere stationært job i det midt- og nordvestjyske område.

Begyndelsen...