Stork med blege ben er landet

Den eneste stork, der foreløbig er set i Haderup, er af plastik

3. maj 2021, 09.53

Det er da noget af en kontaktannonce, storken her er kommet med. Den står dog i haven hos Jens Christian Jensen, mens reden sidder for enden af Tjørnevej på toppen af en gammel transformatorstation. Foto: Privatfoto

HADERUP Storken kommer med sommer og sol, synges der, men den kommer også med smil og lidt undren.

I Haderup blev en højtbeliggende storkerede sat op nær åer og enge, men det er på Jens Christian Jensens grund i nærheden, en stork er landet.

Dog ikke lige den type stork, Jens Christian jensen havde håbet på, men derimod en af plastik.

- Vi havde været i sommerhus, og det var, mens vi var væk, at storken blev sat op. Det er nogle, der har vidst, vi ikke var hjemme, der har gjort det, men dem, der plejer at lave sådan noget sjov, benægter, siger Jens Christian Jensen, som er med i Haderups storkegruppe.

- Det er da sjovt, at jeg bliver drillet med storken, når jeg nu går så meget op i det, siger Jens Christian Jensen, som dog skyder tilbage på storkeleverandøren: Storken er ikke perfekt - den har ikke røde, men blege ben.

Vildbjerg »stjal« storken

Der er spottet storke flere steder her i foråret. Senest i Vildbjerg i denne weekend.

- Den stork, der skulle i vores rede, er nok taget derhen, siger Jens Christian Jensen, som dog ikke behøver at skele misundeligt til de andre byer.

Storkene har nemlig heller ikke slået sig ned der, og i regionens mest berømte rede - den ved Bækmarksbro syd for Lemvig - er det foreløbig kun hanstorken Kjeld, der er landet. Hans mage, Yvonne, mangler, og tidspunktet for en succesfuld parring med mulighed for at få unger på vingerne, nærmer sig.

Læs mere
Spottet mandag: Storken er kommet til Vildbjerg

Et velegnet sted

Jens Christian Jensen er klar over, at det nok ikke kommer så vidt i Haderup i år.

- Ifølge storkeeksperterne kan storken komme i år, eller den kan komme om fem år. Vores rede ligger lige nordligt nok, og der er sat mange nye storkereder op her i landet, men vi synes jo, at vi har et velegnet sted, siger Jens Christian Jensen.

Fra hans have på Tjørnevej er der ikke udsigt til storkereden. Han skal ud på vejen for at se ned til den gamle transformator-station, men et anden medlem af den lokale storkegruppe, Finn Meedom, er nærmeste nabo.

- Han holder øje med, hvad der sker, siger Jens Christian Jensen.

Læs også
Storken er kommet til området og venter på en mage: Far og søn skyndte sig at bygge en rede
+Abonnement

Indlæser debat...