Fodboldstævne blev superspreder: Ikke af corona, men af humør og store smil

Sjette udgave af »Sommerbold på Heden« blev en tiltrængt fodboldfest for børn og voksne fra hele landet

Udgivet:30. august 2021, 11.49

Læsetid:2 minutter

Hammerum IF Specialfodbold vandt C2-rækken, som man kan se på disse glade ansigter. Foto: Privatfoto

HAMMERUM Flere hundrede børn og voksne med udviklingshandicap og generelle indlæringsvanskeligheder var lørdag samlet til fodboldstævne i Hammerum.

Parasportens specielle turneringsstruktur kombineret med corona har siden oktober 2019 medført total kamppause. Derfor var spillerne på 38 hold fra 19 klubber og deres ledere ovenud begejstrede for endelig at kunne mødes igen.

- Hvor er det fedt at spille kampe igen, lød sætningen, der blev gentaget igen og igen af glade spillere ved Hammerum IF Specialfodbolds store arrangement, der er landets største fodboldstævne for den nævnte målgruppe.

Borgmester kommer igen

Det rekordstore stævne blev da også en sand superspreder - ikke af corona, men af godt humør og store smil.

Dagen bød på næsten perfekt fodboldvejr, hvor solen tilmed kom frem en gang imellem og gav varme til de mange spillere fra de fleste danske parasport-fodboldklubber. En brækket næse og forskellige mindre knubs var en tur forbi samarit-teltet.

Deltagerne tog dog både skader og stolpeskud i stiv arm.

Kulminationen på dagen med flot spil og højt humør var præmieoverrækkelsen, hvor der var medaljer og pokaler til vinderne af de i alt syv rækker. Endvidere var der også pokaler til stævnets to bedste fightere, Sebastian Jensen fra Djurs Handi og Daniel Holmbæk fra Enghaven i Odense.

Alle pokalerne blev overrakt af Hernings borgmester, Dorte West (V).

Hun nød deltagernes livsglæde så meget, at hun hen mod slutningen straks bad om at få datoen for næste års stævne, så hun kan afsætte mere tid i kalenderen til at opleve spillernes fodboldbegejstring, der er noget af det mest livsbekræftende.

Kan noget særligt

Den arrangerende klub, Hammerum IF Specialfodbold, deltog med tre hold. Og i den højest rangerede række - A-rækken - var der spænding for alle pengene, men desværre tabte holdet både semifinalen og bronzekampen efter straffespark.

Bedre gik det for hjemmeholdets repræsentanter på C-niveau. Her blev det til guldmedaljer og pokal i C2-rækken efter en finalesejr på 1-0 over Brøndby IF på en scoring af Andreas Sjørvad, som i øvrigt stod bag hele fem kasser på dagen.

C-holdet skilte sig også ud fra mængden ved på skift at have holdets to piger - Sofie Lynge og Lea Larsen - som velspillende målvogtere.

- Vi er så glade for, at stævnet forløb perfekt. Det er ikke mindst takket være en kæmpe indsats fra frivillige og uvurderlig støtte fra trofaste sponsorer, fortæller stævneansvarlig Carsten Sjørvad, som allerede ser frem til næste års stævne.

Det er han ikke ene om, for som IH Aalborgs U15 træner, Per Mørch, udtrykte det:

- Det er et fantastisk stævne. Sommerbold på Heden kan noget særligt.

Borgmester Dorte West (V) overrakte pokalerne til samtlige vindere. Her hædrer hun Sebastian Jensen (t.v.) fra Djurs Handi og Daniel Holmbæk, Enghaven i Odense, der blev kåret som stævnets to bedste fightere. Foto: Privatfoto
Andreas Sjørvad fra Hammerum IF Specialfodbold - efter en af sine i alt fem scoringer. Foto: Privatfoto
Hammerum IF Specialfodbolds C-hold før pokaloverrækkelsen. Foto: Privatfoto