Læserbrev: Konkurrencen om at blive »Danmarks bedste kommune«!

Udgivet:17. september 2023, 20.05

Læsetid:2 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

Niels Jørgen Simonsen
Fruehøjvej 16A, Herning

RANGLISTE I mine to seneste læserbreve har jeg først kritiseret DI’s private konkurrence om at være »Danmarks bedste erhvervskommune« og siden foreslået, at unge-, ældre- og handicaporganisationerne burde lave en lignende privat kommune-konkurrence om at blive »Danmarks bedste velfærdskommune«.

Det er selvfølgelig fordi, at det tilsyneladende går generelt godt for erhvervsvirksomheder, og at de således må formodes at kunne klare sig uden at skulle bekræftes af offentlig rygklap og pokaler.

Modsat går det, specielt i Herning Kommune, ikke forfærdeligt godt for skoler, ældrepleje og handicappede. Herning Kommune er en af de mest nærige kommuner i Danmark på disse områder, hvor der er smalhals og årlige besparelser for i forvejen truede grupper.

Måske er der behov for at vende blikket om de reelle problemer med en omprioritering af både interesse og midler væk fra det, som går godt, og som kan klare sig selv, og over mod dem, der har daglige udfordringer og permanent smalhals? Det er i min optik en kommunal kerneopgave.

Lad mig frit citere Kim Larsen, der sagde: »Jeg kan ikke forstå, hvad en regering/kommune skal gøre godt for, hvis det ikke er for at hjælpe de svage. De stærke skal sgu’ nok klare sig.«

Jeg mener ikke, kommunerne skal lade sig charmere, diktere og presse af DI eller andre lobbyister med deres pseudo-konkurrencer, men at de selv skal sætte sig nogle ambitiøse mål for, hvad man vil nå med for eksempel unge, ældre og handicappede i Herning Kommune. Det kunne man for eksempel i langt højere grad gøre ved at debattere og inddrage borgerne i prioriteringen af midler i hele valgperioden.

Og selvfølgelig skal der være opmærksomhed og gode forhold for erhvervslivet, men der skal også være mindst lige så gode forhold for at børn, unge, ældre og handicappede kan udfolde sig og ikke mindst, så skal der være midler, opmærksomhed og festivitas til fordel for alle kommunens borgere, specielt de mest udsatte.

Deltag i samtalen

Hej, jeg hedder Jacob Hove og er debatredaktør. Ønsker du at deltage i en aktuel samtale eller starte en ny, så er du meget velkommen til at sende mig dit synspunkt i en mail på debat@herningfolkeblad.dk Husk at du også altid kan skrive en kommentar i vores online debatmodul, som du finder herunder

Indlæser debat