I Diomandes fodspor: FCM udlejer colombiansk stopper

22-årige Pablo Ortiz drager til CD Mafra i Portugal på en lejeaftale for resten af sæsonen. Der skal han gå i Diomandes fodspor

Udgivet:31. januar 2023, 15.07

Læsetid:2 minutter

Pablo Ortiz er en fysisk stærk midterforsvarer med en god venstre fod, men han har ikke formået at sætte sig igennem i FCM. Nu får han en chance i CD Mafra. Foto: Daniel Stentz/FCM

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Forbilledet giver sig selv, når Pablo Ortiz i resten af foråret trækker i Mafra-trøjen.

Den 22-årige colombianske midterforsvarer er nemlig udset som afløser for Ousmane Diomande i den portugisiske klub. 19-årige Diomande har fået et gennembrud af rang i denne sæson og står på tærsklen til et stort skifte til Sporting CP fra Lissabon. Et skifte der inklusiv diverse bonusaftaler angiveligt kan indbringe FCM op imod 90 millioner kroner.

Nu henter CD Mafra erstatningen i det midtjyske i en ny lejeaftale. Pablo Ortiz er udlejet for resten af indeværende sæson.

- I Midtjylland laver vi i fællesskab individuelle udviklingsplaner for vores spillere. Vi er sammen med Pablo kommet frem til den konklusion, at han vil have godt af et halvt år i portugisisk fodbold. Vi har senest set med Ousmane Diomande, hvordan en ung spillers udvikling kan accelerere, og nu håber og tror vi på, at Pablo kan tage de næste skridt i sin udvikling, siger sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

Læs også
<span>Veksler leje til køb:</span> FCM skriver fem år med colombianer <span>Veksler leje til køb:</span> FCM skriver fem år med colombianer
Læs også:
Veksler leje til køb: FCM skriver fem år med colombianer

Colombianske Pablo Ortiz blev hentet hos CD América de Cali for et år siden. I første omgang på et lejemål, men i sommer blev lejeopholdet vekslet til en permanent aftale frem til sommeren 2027.

Den venstrefodede stopper har angiveligt imponeret på træningsbanen og fik i efteråret debut i pokalsejren over FA 2000. Det er hans hidtil eneste kamp for FCM’s førstehold.

- Vi lejer Pablo ud for at give ham spilletid i en stærk portugisisk liga. Vi er meget glade for beslutningen, og vi er overbeviste om, at det bliver et værdifuldt ophold, som gør, at vi får en endnu bedre og klar spiller hjem til sommer, siger sportschef Svend Graversen.

Ortiz kan få debut på søndag, når CD Mafra spiller på udebane mod Penafiel i Liga Portugal 2, hvor Mafra aktuelt indtager 14. pladsen.

Læs også
<span>Officielt:</span> FCM lander fysisk stærk colombiansk forsvarer <span>Officielt:</span> FCM lander fysisk stærk colombiansk forsvarer
Læs også:
Officielt: FCM lander fysisk stærk colombiansk forsvarer

Indlæser debat