Elefanten i rummet, ingen vil tale om

Udgivet:17. august 2022, 11.02

Læsetid:1 minut

Knud Nielsen. Foto: PR-foto

Af Knud Nielsen. Nørreåvej 11 Sunds, folketingskandidat for Nye Borgerlige

BEFOLKNINGSTILVÆKST Nu hvor sommeren snart går på hæld, er det tid til at vælge retning for Danmarks fremtid. Vil vi en anden og mere fri tilværelse, hvor vi selv betaler for vores dagligdag, med vores egne penge eller ønsker vi forsat, at regeringen skal tage vores penge, for så at dele dem ud til deres vælgere. Det er et af de mange valg/spørgsmål, du i nærmeste fremtid skal tage stilling til.

Den store elefant i rummet vil ingen i regeringen gøre noget ved eller endsige tale om. En af de allerstørste fare i verden er ikke forurening, men befolkningstilvækst. Europas befolkningstal ventes at gå tilbage med 1,4 procent frem mod 2050, mens Afrika ventes at gå frem med 53,7 procent og Asien med 36,2 procent. Nigeria er i stærk fremdrift og ventes i 2050 at blive det tredje mest folkerige land efter Indien og Kina.

I 2013 var jordens befolkning på 7,2 milliarder mennesker, og i 2050 forventes befolkningstallet at være 9,6 milliarder mennesker. Her er et problemområde, som man med fordel kunne samarbejde om internationalt. Hvis man tror, man kan stoppe folkevandringer med maskingeværer eller høje mure, så tager man fejl. Men nej, vi koncentrerer os om i den sammenhæng om mikroskopiske forurenings tiltag, slik, cigaretter, og krænkelses-hysteriet har nået højder, så selv den største komiker må være misundelig.

Ansvarsforflygtigende ligegyldigheder som politikerne og pressen disker op med for at tækkes vælgere og læsere. Men vi er nødt til at tænke tanker, tage valg og stå ved dem. Det vil blive vores børn og børnebørn som ellers kommer til at betale prisen.

Folketinget skal tage sig af de store problemer. Problemområder der kræver fælles løsninger og økonomi, og så lad os danskere selv styre resten af vores liv og økonomi tak.

Indlæser debat

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere