Tagdækkerlærling deltager i Skills

Udgivet:30. januar 2023, 10.43

Læsetid:1 minut

17-årige Simon Lausen, Fasterholt, skal deltage i DM i Skills fra torsdag 2. til lørdag 4. februar 2023. Han er tagdækkerlærling hos Icopal i Aarhus. Foto: Privatfoto

8 måneder siden

UDDANNELSE 17-årige Simon Lausen fra Fasterholt skal om få dage deltage ved DM i Skills, som bliver holdt i Fredericia fra torsdag til lørdag i denne uge.

Simon Lausen er i lære hos Icopal Entreprise A/S i Aarhus og bliver udlært i marts 2024. Han siger om konkurrence:

- Jeg føler mig heldig, at jeg er blevet udtaget til at deltage i DM i Skills. Jeg glæder mig meget, og bare det at deltage er en oplevelse i sig selv. Jeg vil gøre mit bedste til konkurrencen, og jeg er spændt på, om jeg kan følge med Chris, den anden Learnmark-elev, som har været til DM før. Lige nu træner jeg at lægge app-pap på fladt tag, så jeg er helt klar, når konkurrencen starter.

Tagdækkerne skal på 21 arbejdstimer lave to forskellige tagdækkeropgaver: Tagdækning af skråtag med listedækning, vindue og tagdækning af fladt tag monteret med planten sedum.

Learnmark Tech i Horsens stiller med seks håndværkere, når danmarksmesterskaberne for landets dygtigste lærlinge løber af stablen.