Rejsegilde: Vindues- og trampolinhuller skal lukkes

Beboerne kan rykke ind i en meget større og meget bedre Solglimt 1. februar

11. september 2020, 12.20

Til et rejsegilde er det praktisk nok, at der endnu ikke er monteret vinduer i byggeriet. Det giver et smalt »bord« at stille sig ved. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Der er støbt gulve, der er rejst mure og spær, og vvs-installationerne stritter ud fra de rå vægge.

Men der er også et skarpt-skåret hul i gulvet, og der mangler stadig vinduer og døre i den store udvidelse hos bostedet Solglimt i Vildbjerg.

Det hele fik beboere, pårørende og gæster udefra mulighed for at se, da der blev holdt rejsegilde.

På vej til bevægelse

Hullet i gulvet er ikke bare en forglemmelse.

- Der skal monteres en trampolin, Nogle gange kan det være vanskeligt at få beboerne til at bevæge sig, men hvis vi kan lege bevægelsen ind, når de alligevel skal fra et sted til et andet, kan det være, det bliver nemmere, siger Jan Lavdal, der er forstander på Solglimt.

Bostedet huser i øjeblikket 10 udviklingshæmmede voksne, men antallet skal stige til 22 i alt, når den 1100 kvadratmeter store udvidelse står færdig.

- Vi ønsker at lave et sted, der er præget af aktiviteter, og hvor der også kan komme børn på besøg. Det skal være et børnevenligt sted, forklarer Jan Lavdal.

Hobbyrum og køkken

Ud over de 12 enkelte lejligheder med eget toilet og bad bliver der en fællessal og et par aktivitetsgader. Der er også hobbyrum og et stort køkken.

- Det bliver et industrikøkken, som er kørestolsvenligt indrettet. Vi går meget op i mad, og vi vil gerne, at beboerne også bliver inddraget i den aktivitet, siger forstanderen.

Byggeriet til 19 millioner kroner gik i gang i maj, og til nytår bliver det afleveret af håndværkerne.

- Så har vi en måneds tid til indretningen, inden beboerne flytter ind, siger Jan Lavdal og tilføjer:

- Vi har brugt nogle år på at forberede byggeriet og skaffe penge, men da vi så gik i jorden, var vi hurtige.

På hjemmesiden herningfolkeblad.dk kan du se en video fra rejsegildet på Solglimt

Tre beboere spillede blandt andet Kim Larsen ved rejsegildet. Den grå betonvæg bag dem bliver til en plantevæg, når byggeriet er færdiggjort og indrettet. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Udvidelsen er på 1100 kvadratmeter. Beboerne flytter ind 1. februar. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Indtil videre er det ikke hensigtsmæssigt at hoppe i hullet her i aktivitets­gaden. Det er bedre at gøre, når der bliver monteret en trampolin. Foto: Henrik Lind Jørgensen