Forventet pligtsejr: HIH sænkede nordjysk bundprop

HIH-kvinderne vandt onsdagens ligakamp over EH Aalborg med 33-27

26. februar 2020, 20.17

Jeanett Kristiansen scorede ni mål mod Aalborg, der onsdag blev nedlagt med seks kasser i IBF Arena. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Helt som forventet endte onsdagens ligakamp mellem Herning-Ikast Håndbold og EH Aalborg med en midtjysk pligtsejr. I IBF Arena vandt HIH-kvinderne uden problemer med 33-27 over det nordjyske bundhold, som i Ikast var bagud med 11-18 ved pausen.

Selvom værterne, der var nummer seks inden aftenens match, ikke spillede sig helt ud i gearene, var det rigeligt til at sikre to komfortable point på eget gulv. Udeholdet, som er sidst blandt rækkens 14 klubber, har kun hentet syv point hele sæsonen. Men Aalborg-enheden gjorde deres bedste mod overmagten.

Der var fint med tempo over værterne, hvor skytterne Jeanett Kristiansen og den tidligere Aalborg-back Julie Jensen hamrede bolde i nettet efter behag. I den modsatte havde keeper Jessica Ryde en glimrende første halvleg. Svenskeren blev noteret for 14 redninger inden pausen.

Til gengæld faldt både HIH-defensiven og Ryde i niveau og koncentration i anden halvleg. Gang på gang blev der åbnet op for en række nemme scoringer til bundholdet, hvor særligt bagspilleren Line Berggren Larsen var skarp.

Jeanett Kristiansen og Julie Jensen bevarede deres personlige scoringssnit, men undervejs blev der sjusket for meget hos HIH’erne, der - helt unødvendigt - tillod gæsterne at score 16 gange efter pausen. Således fik Aalborg-holdet i en fase reduceret fra 17-28 til 21-28.

Herning-Ikast, der fastholdt en småskadet Tonje Løseth på bænken i alle 60 minutter, benyttede kampen til i perioder at spare profiler som Stine Skogrand, Sabine Englert og Helene Fauske.

Topscorer for HIH blev Jeanett Kristiansen, der nettede ni gange mod EH Aalborg.

Næste opgave for Herning-Ikast Håndbold er søndagens EHF Cup-kvartfinale, hvor rumænske Gloria Bistrita-Nasaud er modstanderen på udebane.