Før landsholdsbold: Hærværk mod bane

Onsdag sidst på eftermiddagen spiller U16-pigelandsholdet mod Vildbjerg og AGF. Den bedste bane i Vildbjerg er blevet smadret af en bil

7. oktober 2020, 14.39

Der er forsøgt lave hjulspin på banen, men det er heldigvis ikke lykkedes bilen at grave noget videre i banen. Sporene vil være der i lang tid. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Den i øjeblikket bedste fodboldbane i Vildbjerg, bane 5, blev natten til onsdag udsat for hærværk, og de spor vil stadig være der, når DBUs U16-landsholds-piger onsdag klokken 17 spiller mod AGF og Vildbjergs U18-damer.

- Vi er nok to mand, der skal gå med en greb tre-fire timer hver for at få rettet sporene op, men vi kan ikke fjerne sporene helt. Græsset er holdt op med at vokse for i år, så det er først til foråret, det bliver grønt igen, siger Karsten Paaske, der er grøn chef ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Hærværksmændene har ikke gjort noget for at skjule, hvordan de har udført hærværket. De er kørt ind på banen i bil, og de har forsøgt at få den til at skride ud. Det er lykkedes at lave hjulspin et enkelt sted.

Bedre end stadion

Bane 5 er en lysbane, som denne sommer er blevet renoveret med helt nyt lys, og inden det natlige hærværk stod græsset rigtigt fint.

- Jeg havde håbet, at vi kunne præsentere denne bane som en bedre bane end vores stadion, men sådan er det ikke nu, siger Karsten Paaske.

Klaus Andersen, der er centerleder ved fritids- og kulturcentret, håber, at nogle vil fortælle, hvad der er foregået, og gerne, hvem der står bag den tåbelige indtrængen på banen.

- Vi vil da gerne undgå, at det sker igen en anden gang, siger Klaus Andersen.

Klaus Andersen (vil venstre) og Karsten Paaske ærgrer sig over hærværket mod bane 5. Foto: Henrik Lind Jørgensen